Velenjčani so v soboto v Rdeči dvorani odigrali drugo pripravljalno tekmo sezone 2018/2019. S 37:24 so premagali rokometaše avstrijskega Linza, šestouvrščeno ekipo lanske sezone prve avstrijske rokometne lige. Prvi preizkus v domači dvorani je zaznamoval predvsem izvrsten drugi polčas, ko so ose poleg dobre obrambe odigrale zelo dobro tudi v napadu.

Trener Zoran Jovičić je na drugem preizkusu sezone že lahko računal tudi na Miho Kavčiča in Tadeja Mazeja, medtem ko se ekipi zaradi reprezentančnih obveznosti še ni pridružila šesterica kadetov. Zaradi poškodbe sta tekmo izpustila Andraž Kete in Filip Banfro. Do sredine prvega polčasa sta si bili ekipi rezultatsko enakovredni, nato pa so črno-rumeni s pomočjo dveh zaporednih obramb Miljana Vujovića in dvema hitrima protinapadoma prišli do vodstva s +4 (10:6). Ose kljub čvrsti obrambi in požrtvovalnosti, ki so jo pokazale na parketu, tako visoke prednosti niso uspele zadržati in so na odmor odšle zgolj z zadetkom prednosti (15:14).

Drugi del tekme je v vratih s prvo, od svojih šestih obramb, odprl domači vratar Emir Taletović. Rokometaši Gorenja Velenja so borbenost in željo iz prvega polčasa prenesli tudi v drugi del, kar pa se ni poznalo zgolj v obrambi, temveč je do izjemnih zaključkov prihajalo tudi v napadu. Prednost Velenjčanov je od 1. minute drugega dela samo še naraščala. Po štirih zaporednih zadetkih Jana Tajnika ter Matica Verdinka so ose v zadnjih deset minut obračuna vstopile s prednostjo enajstih zadetkov (29:18). Do konca tekme so gostje le s težavo premagovali velenjsko obrambo, na drugi strani pa so Jovičićevi varovanci v napadu prikazali zbranost in pogum. Vlado Matanović je s svojim petim zadetkom postavili končni izid druge pripravljalne tekme, 37:24.

Pri velenjčanih sta skupaj 17 zadetkov prispevala Ibrahim Haseljić, ki je žogo za hrbet avstrijskih vratarjev spravil kar desetkrat, ter Matic Verdinek, ki je prispeval sedem zadetkov. Vlado Matanović in Aleks Kavčič sta dodala vsak po pet zadetkov.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: »Danes nam je nasproti stal lažji nasprotnik, zato smo v prvem polčasu poskusili z igranjem novega sistema v obrambi (5:1). Ta v prvem delu še ni bila na nivoju, ki bi si ga sam želel, poleg tega pa tudi v napadu nismo blesteli. Za drugi polčas pa lahko rečem le to, da je bil odličen, kar se je pokazalo tudi pri končnem rezultatu.«

Aleks Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: »Kljub dobri predstavi je bilo na igrišču še vedno moč videti, da se navajamo drug na drugega ter na nov sistem igranja. V prvem polčasu še nismo pokazali svojega pravega obraza, v nadaljevanju pa smo vsi nekaj več dodali še v napadu, kar se je na koncu pokazalo tudi v razliki trinajstih zadetkov. V primerjavi s prvo pripravljalno tekmo je bil današnji nasprotnik nekoliko lažji, vendar smo ne glede na to vsi igralci na igrišču pokazali svoj maksimum.«

PRIPRAVLJALNA TEKMA
Sobota, 4. avgusta (Velenje): Gorenje Velenje : HC Linz AG 37:24 (15:14)

Gorenje Velenje:  Taletović 6 obramb, Vujović 4 obrambe, Mazej 3, Haseljić 10 (3), Špelić, Matanović 5, Levc 1, Stojnić 1, Miklavčič, Verdinek 7, J. Tajnik 3, M. Kavčič 2, A. Kavčič 5.

Več informacij

Foto: RK Gorenje Velenje