Velenjčani se bodo po sobotni zmagi proti Maribor Braniku danes v gosteh pomerili z ekipo Cerklje – Radovljico. Ob 19.30 uri bo v Radovljici na sporedu tekma 1/16 finala Pokala Slovenije.

Rokometaši Gorenja Velenja bodo ta torek lovili napredovanje v 1/8 finala Pokala Slovenije, kjer jim bo nasproti stala ekipa RK Cerklje-Radovljica. Cerkljani zasedajo trenutno 7. mesto na lestvici 2. državne lige. Žreb je prinesel tudi nekaj prvoligaških parov, tako se bosta že v 2. krogu Pokala Slovenije pomerili vodilni ekipi Lige NLB, ekipi Celja in Ribnice. Pokalna tekma je zadnja tekma Velenjčanov v tem koledarskem letu. Tekma z Ribnico, ki bi morala biti odigrana 21. decembra je zaradi zasedenosti Rdeče dvorane namreč prestavljena na 29. januar.

Timotej Grmšek, rokometaš Gorenja Velenja: "Jutri nas čaka še zadnja tekma v tem koledarskem letu, ki bo določila ekipo, ki bo napredovala v naslednji krog Pokala Slovenije. Čeprav je naš nasprotnik ekipa, ki tekmuje v nižji rokometni ligi bomo v tekmo krenili brez kakršnegakoli podcenjevanja. Veselimo se tekme in upamo da leto 2019 zaključimo z zmago."

1/16 finala Pokala Slovenije, 17. december, 19.30 (Športna dvorana SGTŠ, Radovljica): CERKLJE – RADOVLJICA : GORENJE VELENJE

Pari 1/16 finala Pokala Slovenije:
RK TRIMO TREBNJE : RK JERUZALEM ORMOŽ
RK DRAVA PTUJ : RD LL GROSIST SLOVAN
ŠD MOKERC IG : RD RUDAR
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD RIKO RIBNICA
RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK KRŠKO
RD MOŠKANJCI – GORIŠNICA : RK MARIBOR BRANIK
RK KRONOS : RD KOPER
RK RADEČE PAPIR NOVA : MRK KRKA
RK AJDOVŠČINA : RK ARCONT RADGONA
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK GROSUPLJE
RD HERZ ŠMARTNO : RD DOL TKI HRASTNIK
MRK LJUBLJANA : RK BREŽICE
MRD DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA
RK SEVNICA : RK POMURJE
RK CERKLJE - RADOVLJICA : RK GORENJE VELENJE
RD BUTAN PLIN IZOLA : RK SLOVENJ GRADEC 2011

Foto: RK GORENJE VELENJE