Rokometaši Gorenja Velenja so v nedeljo odigrali tekmo 8. kroga Lige NLB. V Škofji Loki so jim domačini morali priznati premoč, Velenjčani so zmagali s 30:23.

Tekmo so varovanci Zorana Jovičića odprli drugače kot smo bili od njih vajeni na nekaj prejšnjih obračunih. Če smo večkrat videli zadržanost v prvih minutah tekme, smo v Škofji Loki spremljali izredno čvrsto igro velenjske ekipe v napadu in potrpežljiv in discipliniran napad že od 1. minute dalje. Dve obrambi Emirja Taletovića in zadetek Nikole Špelića so v 7. minuti srečanja goste popeljale do prednosti s +3 (4:1). Razpoložen vratar in izjemna iznajdljivost igralcev v napadu sta velenjskim osam pomagala do višanja razlike v prvem delu. Po zadetku povratnika v ekipo, Andraža Keteja, so ose po prvih 10. minutah tekme prvič povedle s +5 (3:8), dobrih deset minut kasneje pa so domači zaostajali že za sedem zadetkov, ko je s črte sedmih metrov rezultat 6:13 postavil Vlado Matanović. Prav s prednostjo sedmih zadetkov so se Velenjčani odpravili v slačilnico ob koncu prvega dela (19:12).

Drugega dela gostujoča ekipa ni odprla najbolje. V prvem delu nadaljevanja  se je v igro črno-rumenih prikradlo nekaj napak, kar je gostom omogočalo, da so zaostanek znižali na štiri zadetke zaostanka (16:20). Po tem, ko se je v vratih velenjske ekipe z dvema dobrima obrambama izkazal Taletović, na drugi strani pa je svoj sedmi zadetek dosegel Aleks Kavčič, so ose v 41. minuti ponovno povedle s +6 (22:17). Kljub padcu ob začetku drugega dela se gostje niso pustili zmesti in so tekmo mirno pripeljali do konca. V škofjeloški dvorani Poden so Velenjčani na koncu slavili s 30:23.

Emir Taletović je zbral dvanajst obramb, dve je dodal Luka Logar. Najboljši strelec rokometašev Gorenja Velenja je bil s sedmimi zadetki Aleks Kavčič, Nikola Špelić je dodal šest zadetkov, Matic Verdinek pa je mrežo Škofjeločanov zatresel petkrat.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: »Danes smo v obrambi odigrali odlično, tudi v napadu smo igrali premišljeno. Dobro smo se pripravili na njih, kar je bilo moč videti tudi na parketu. V drugem delu smo sicer malce popustili a smo zadnjih 20. minut spet bili tisti, ki smo nadzorovali tekmo in na koncu zasluženo zmagali.«

Nikola Špelić, rokometaš Gorenja Velenja: »Tekmo smo odprli zelo dobro, saj smo bili pripravljeni na izjemno težek obračun. Cel prvi polčas smo garali v obrambi, v napadu pa smo igrali zelo potrpežljivo in si priigrali lepo prednost. Začetek drugega dela ni bil ravno najboljši a domačinom nismo dovolili, da ogrozijo našo zmago in na koncu smo zasluženo zmagali na težkem gostovanju in osvojili pomembni dve točki proti kakovostni ekipi Urbanscape Loke.«

8. krog Lige NLB, 4. november, 19.45 (Škofja Loka):
URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE 23:30 (12:19)

GORENJE VELENJE: Taletović 12 obramb, Vujović, Logar 2 obrambi, Mazej 2, Haseljić, Tajnik 1, Špelić 6, Matanović 3, Stojnić, Miklavčič 2, Banfro, Verdinek 5, Šiško, M. Kavčič 3, A. Kavčič 7, Kete 1.

Več informacij

Foto: RK Gorenje Velenje