Po visoki zmagi v domači dvorani se ekipa iz Velenja tokrat odpravlja na zahtevno gostovanje. V sredo se bodo v koprski Bonfiki pomerili s Koprčani.

Nepopolna ekipa črno-rumenih, ki jo še vedno pestijo poškodbe, je po osvojenem pokalnem naslovu v nadaljevanju državnega prvenstva pretekli konec tedna zabeležila novo zmago. Varovanci Zorana Jovičića so bili doma od Škofjeločanov boljši z 32:22. Pred velenjskimi osami je sedaj tekma 8. kroga končnice. Rokometaši iz Šaleške doline se bodo v koprski dvorani pomerili z domačimi rokometaši. Ti se z eno zmago in šestimi porazi v zadnjem delu tekmovanja trenutno nahajajo na 5. mestu prvenstvene lestvice. Prav v Bonifiki pa so Velenjčani v rednem delu sezone izgubili pomembni točki in zahtevnosti gostovanja se v velenjskem taboru dobro zavedajo.

Darko Stojnić, rokometaš Gorenja Velenja: »V sredo nas čaka izjemno težka tekma. V obrambi kaj drugega kot garanje, borba in čvrsta igra ne pride v poštev. Prav tako moramo zbrano odigrati tudi v napadu. Posebej pozorni moramo biti na njihove hitre protinapade. Vemo, da bo tekma težka, a prepričan sem, da smo zmožni prikazati dobro igro in dve točki odnesti sabo v Velenje.«

8. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 22. maj, 20.00 (Koper): KOPER 2013 : GORENJE VELENJE

Foto: RK Gorenje Velenje