Pred rokometaši Gorenja Velenja je četrtfinalni obračun Pokala Slovenije. Na domači tekmi se bodo v torek pomerili z ekipo Kopra.

Velenjčani so se s Koprčani v letošnji sezoni domačega prvenstva srečali že dvakrat. Zabeležili so eno zmago in en tesen poraz. Na tekmi septembra so bili v 4. krogu Lige NLB boljši varovanci Zorana Jovičića. V zadnji minuti so dosegli zadetek in v Rdeči dvorani slavili s 23:22. Zadnja tekma jesenskega dela sezone za Velenjčane pa je bila tekma v Kopru. Na gostovanju konec decembra so morale velenjske ose priznati premoč domačim, ki so slavili s 25:24.

Tekma za napredovanje na zaključni turnir najboljše četverice Pokala Slovenije je na sporedu v torek ob 19.00 v velenjski Rdeči dvorani.

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja: »Zavedamo se, da bo tekma proti Kopru zahtevna. Pokal nam je do sedaj prinašal, vsaj na papirju, lažje nasprotnike in je že bil čas, da se srečamo z enim izmed močnejših prvoligašev. Tekma bo vse prej kot lahka, vsi vemo kakšno težo nosi. Zmaga pomeni uvrstitev na finalni turnir četverice, mi pa bomo dali vse od sebe, da do tega tudi pride.«

1/4 finala Pokala Slovenije, 12. marec, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : KOPER 2013