Obračun tretje in četrto uvrščene ekipe je obetal poslastico in to so gledalci tudi dobili. Že sam začetek srečanja je nakazal, da bo tekma izenačena in napeta, odločale pa bodo malenkosti. Do prve občutljive prednosti so prišli gostje, ki so povedli z 12:8 in domači trener Topovšek je moral ustaviti nalet gostov. Najzaslužnejša za vodstvo gostov sta bila Štambergar Zupanc in Okroljič. Domači odbojkarji Panvite Pomgrad so se po servisu kapetana Flisarja približali na točko zaostanka, vendar so gostje po drugem tehničnem odmoru znova pobegnili na varnih 19:15. Domačini se niso predali, po bloku Bogožalca in Kašnika je bilo 20:21 v korist Kamničanov. V napeti končnici so domačini napadali za izenačenje, vendar je po  zaključku Bogožalca sodnik dosodil avt in Calcit je povedel z 1:0 v nizih.

Drugi niz so po začetnem vodstvo bolje začeli odbojkarji Panvite Pomgrad. Po asu Bogožalca je na semaforju bilo že 7:3. Z dobro igro so prednost ohranjali vse do drugega tehničnega odmora, ki so ga dobili za tri točke. Nato pa se je ustavilo in po asu Štamberger Zupanca je bilo 18:18.  Pol minuta odmora Topovška sprva ni pomagala, saj so gostje po dolgem času znova povedli, zato je Topovšek še drugič vzel pol minuto odmora. Po zaostanku 18:20 so domačini zaigrali bolje in po napadu Gruta povedli s 23:22, izenačenje v nizih pa je potrdil Bogožalec.

Tudi začetek tretjega niza je pripadel Panviti Pomgrad. Povedli so s 4:2 in 8:5, vendar so Kamničani preko Okrogljiča in Novljana izenačili na deseti točki. Pri Calcitu se je poškodoval Štalekar, ki ga je zamenjal Lakner. Sledila je izenačena igra, nobena ekipa si ni priigrala občutnejše prednosti, v rahli pa so venomer bili gostje. Po treh napakah Sobočanov so gostje povedli za dve točki, a je Panviti Pomgrad vseeno uspel preobrat in po točki Rojnika je bilo 22:21. V napeti končnici je Grut Sobočane držal v prednosti, odločilen blok pa je prispeval Flisar, tako da so domači odbojkarji niz dobili na razliko.

V četrtem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrad hitro povedli z dvema točkama razlike ter prednost nato ohranjali do rezultata 14:11, ko so gostje zahtevali minuto odmora. Vendar premor gostom ni pomagal, saj so domačini vodili tudi ob drugem tehničnem odmoru, kasneje pa preko Flisarja še povišali prednost na 19:14. Visoka prednost je že dala slutiti, da bi se po štirih nizih lahko vseh treh točk veselili Sobočani, vendar so gostje imeli drugačne načrte. Po servisu Štambergerja so znižali na 20:18, zalegla pa ni niti minuta odmora, saj so Kamničani izenačili na 21:21. V napeti končnici so domačini imeli kar nekaj priložnosti preko Gruta, kateri je domače kar trikrat popeljal v vodstvo, da zaključijo tekmo v svojo korist, zamujene priložnosti pa so kaznovali gostje in niz dobili z 28:26.

O zmagovalcu je tako odločal peti niz. Gostje so prenesli nalet iz prejšnjega niza in povedli s 3:1. Odobjkarji Panvite Pomgrada so se vrnili in izenačili na 4:4 in po servisu Rojnika ter bloku Javornika ob tehničnem odmoru vodili s tremi točkami prednosti. Gostje so se nato vrnili in izenačili na 9:9, a sta prednost domačim znova zagotovila Grut in Bogožalec. Z blokom Pereire so gostje zadnjič uspeli izenačiti. Napad Javornika je pomenil novo vodstvo Panvite Pomgrad, ki se je po napaki gostov lahko veselila težke zmage s 3:2.

Gledalci so videli zelo dobro, kvalitetno in izenačeno odbojko v kateri so odločale malenkosti.  

Panvita Pomgrad vs.Calcit Volley  3:2  (23:25 / 25:23 / 27:25 / 26:28 / 15:13)

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Grut 28, Bogožalec 20, Rojnik 17, Flisar 14, Javornik  11

Točke za Calcit Volleyball so dosegli: Pereira 22, Okroglič 19, Štembergar 15, Novljan 10, Štalekar 4, Gil 3, Lakner 3

Več informacij