Visa, svetovno vodilna družba za digitalna plačila, je napovedala večletno partnerstvo z UEFA in tako postala prvi sponzor UEFA ženskega nogometa, kar je sledilo razdružitvi sponzorskih pravic UEFA od moškega nogometa.

Charlotte Hogg, izvršna direktorica pri Visa Europe, je povedala: "Dvaindvajset milijonov žensk in deklet igra nogomet – in pri družbi Visa želimo podpreti vsako izmed njih!”

"Ponosni smo na naše izjemno partnerstvo z UEFA, saj bomo tako podprli in pospešili razvoj ženskega nogometa v Evropi. Želimo navdihniti ženske in dekleta ter jim omogočiti, da sledijo svojim sanjam. Skupaj z organizacijo UEFA želimo razvijati ženski nogomet, saj verjamemo v enakopravnost na vsakem koraku - od igrišča do upravnih odborov.”

UEFA je revolucionarno spremenila tradicionalni model športnega sponzorstva in bo tako še naprej pospeševala že sedaj impresivni razvoj ženskega nogometa v Evropi ter ustvarila več komercialnih priložnosti za nadaljnji razvoj nogometa.

Partnerstvo bo podpiralo ženski nogomet na vseh ravneh. Visa bo tako glavni partner pri UEFA Ligi prvakov ženske, UEFA Evropskem ženskem prvenstvu v nogometu, UEFA Evropskem ženskem prvenstvu v nogometu do 19 let in do 17 let ter UEFA Evropskem ženskem Futsal prvenstvu do leta 2025. Visa bo prav tako podprla marketinško platformo Together #WePlayStrong organizacije UEFA , katere namen je navdušiti čim več deklet in žensk nad nogometom.

Napovedano sedemletno sodelovanje odraža stalno rast ženskega nogometa po vsej Evropi, pa tudi uspeh kampanje UEFA Together #WePlayStrong. Visa bo s partnerstvom pomagala razširiti kampanjo s soznamčenimi vsebinami, namenjenimi spreminjanju podobe ženskega nogometa in ustvarjanju priložnosti za ženske v nogometu v Evropi.

Platforma Together #WePlayStrong je že dosegla osem milijonov ogledov Press Play vlogov, serijske video vsebine, ki nudijo vpogled v vsakdanja življenja profesionalnih nogometašic v Evropi.

Guy-Laurent Epstein, direktor marketinga pri organizaciji UEFA, je dejal: “Ponosni smo, da smo sklenili to izjemno partnerstvo z družbo Visa. Veselimo se izvirnega sodelovanja, saj bomo skupaj tako pospešili že tako impresivni razvoj ženskega nogometa.”

"Skupaj lahko zagotovimo nepozabne izkušnje na vseh UEFA ženskih tekmah, medtem ko bo partnerstvo pripomoglo k razvoju unikatne platforme za predstavitev naših nogometnih junakinj," je dodal Epstein. "To ne bo samo dodatno navdihnilo sedanje navijače, ampak bo tudi zagotovilo zanimanje za ta šport pri prihodnjih generacijah. Veseli nas, da z družbo Visa delimo vizijo o živahnem ženskem nogometu - vizijo, ki je s podpisom partnerske pogodbe naredila korak bližje resničnosti." 

Nadine Kessler, vodja ženskega nogometa pri UEFA, je dodala: "Ženske so vedno imele veliko vrednost v nogometu in v širši družbi. Naše partnerstvo z družbo Visa predstavlja pomemben mejnik za ženski nogomet. Dokazuje, da je ženski nogomet resnično dosegel novo dimenzijo v komercialnem prostoru.”

"Partnerstvo s takšno blagovno znamko potrjuje naše prepričanje, da smo vstopili v novo obdobje v ženskem nogometu na vseh ravneh igre. Potencial je neomejen. Ponosni smo in veselimo se tesnega sodelovanja z družbo Visa - skupaj bomo ustvarili bogate izkušnje in oblikovali prihodnji razvoj ženskega nogometa.” 

Opis fotografije: Charlotte Hogg (na sredini), CEO Visa Europe, Munirah Sawyers (levo) in Olivia Ironmonger (desno)