V sredo zvečer je velenjska Rdeča dvorana gostila zadnjo pripravljalno tekmo pred začetkom nove sezone. Velenjčani so se pomerili z ekipo HSG Graz, katero so premagali že v nedeljo na turnirju v Avstriji. Tokrat so bile ose še bolj suverene in premagale ekipo iz Graza s 37:23.

V ekipi Gorenja je bil še vedno odstoten poškodovani Žan Šol, manjše težave s poškodbo pa je imel tudi Vladimir Bojanić, ki to tekmo ni igral. Obračun so dobro odprle ose in v začetnih minutah povedle s 3:1. Gostje so v 12. minuti še uspeli izid izenačiti na 6:6, nato pa so rokometaši Gorenja vzeli vajeti v svoje roke. V 21. minuti je za vodstvo s 14:9 poskrbel Emir Taletović, ko je po odlični obrambi zadel v prazen gol nasprotne ekipe. Ekipa iz Velenja je na glavni odmor odšla s prednostjo 18:16.

Po vrnitvi na igrišče je moštvo Gorenja Velenja stopilo na plin in v 39. minuti je za vodstvo s 26:19 poskrbel Grega Okleščen. Vrata je dobro zaklenil Aljaž Panjtar, saj so gostje do 45. minute dosegli le 4 zadetke v drugem polčasu. Po odličnih obrambah so domači igralci prihajali do lahkih zadetkov in prednost je iz minute v minuto rasla. Tekma se je končala z rezultatom 37:23.

Najboljši strelec pri domačih je bil Miha Kavčič s sedmimi zadetki, sledil mu je Vlado Matanović s šestimi. Z nastopi nadaljujejo Velenjčani v petek, ko odpotujejo na turnir v Csurgo.

Aljaž Panjtar, vratar Gorenja Velenja: »Mislim, da smo lahko zadovoljni z igro, ki smo jo danes prikazali. Obramba je bila na dokaj visokem nivoju, izkoriščali smo napake nasprotnika in dosegali lahke zadetke. Ta tekma nam bo zagotovo prišla prav za motivacijo in za uigravanje pred turnirjem v Csurgu, prav tako tudi za superpokal. Za turnir v Csurgu bi napovedal, da se bomo na vsaki tekmi borili in dali svoj maksimum, kaj nam bo to prineslo bomo pa videli na samem turnirju – upajmo, da zmago.«

Pripravljalna tekma, sreda, 21. avgusta: GORENJE VELENJE : HSG GRAZ 37:23 (18:16)

Gorenje Velenje: Panjtar (13 obramb), Taletovič (9 obramb), Kavčič M. 7, Matanović 6, Kavčič A. 5 (1), Celminš 5, Verdinek 4 (2), Levc 3, Okleščen 3, Mazej 2 (1), Haseljić 2, Tajnik, Miklavčič, Bojanić, Šol

Foto: RK Gorenje Velenje