Varovanci velenjskega trenerja Zorana Jovičića so v soboto odigrali prvo tekmo državnega prvenstva. Tekmovalno sezono so otvorili z visoko zmago proti novincem med prvoligaši, MRK Ljubljana. Končni rezultat tekme je bil 30:18. Na tekmi proti Ljubljančanom, trener Jovičić ni mogel računati na Ibrahima Haseljića, ki po poškodbi križne vezi še okreva.

Tekmo so povedli Velenjčani z zadetkom Matica Verdineka v 1. minuti. Črno- rumeni so bili do 6. minute v prednosti že za +4 (5:1). Gostujoča ekipa se je domačinom uspela v prvem polčasu nekoliko približati, vendar so bile ose ves čas v prednosti za vsaj +2. Ekipa iz Šaleške doline je na odmor odšla s štirimi zadetki prednosti, ko je za 14:11 v 30. minuti zadel David Miklavčič. 

Po vrnitvi na igrišče je moštvo Gorenja Velenja stopilo na plin. V 33. minuti je v mrežo nasprotnikov zadel Kenan Pajt (15:11). Z zadetkom Aleksa Kavčiča so bili domačini v 44. minuti v prednosti že za +7 (20:13). Vrata je dobro zaklenil Aljaž Panjtar, saj so gostje v drugem polčasu dosegli le 7 zadetkov. Po odličnih obrambah so domači igralci prihajali do lahkih zadetkov in prednost je iz minute v minuto rasla. Tekma se je končala z zadetkom Vladana Lončarja v 60. minuti, z rezultatom 30:18.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje: “Za nami je prva tekma. Na začetku se je videla neka neučakanost in nervoza. Zgrešili smo preveč priložnosti. V drugem polčasu pa smo se zbrali in pokazali razliko. Čaka nas gostovanje v Ljubljani, kjer bo bolj zahtevna tekma.”

Aleks Kavčič, rokometaš RK Gorenje Velenje: “Začeli smo nervozno, nismo vedeli kaj točno pričakovati. Ekipa Ljubljane je korektna. V prvem polčasu smo zgrešili precej priložnosti. V drugem polčasu pa smo z lahkimi zadetki tekmo pripeljali varno do konca.”

1. krog (Liga NLB), 5. september, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje):
RK GORENJE VELENJE: MRK LJUBLJANA - 30:18
RK GORENJE VELENJE: Panjtar (14 obramb), Taletović, Tajnik (1), Pajt (5), Miklavčič (1), Drobež (1), Lončar (2), Sokolič (4), Verdinek (7), Grmšek (1), Miha Kavčič (2), Aleks Kavčič (5), Ravnikar (1), Starc, Komar, Velić

Foto: RK GORENJE VELENJE