V drugem kolu OP Avstralije sta se po dvobojih na Rod Laver Areni poslovili Polona Hercog in Tamara Zidanšek. Prva igralka sveta Ashleigh Barty je s 6:1 in 6:4 premagala Polono Hercog, zmagovalka 23 turnirjev za grand slam Serena Williams pa je bila od Zidanškove boljša s 6:2 in 6:3.

Dvoboj med Hercogovo in Bartyjevo je trajal uro in šest minut. Po hitro izgubljenem uvodnem nizu z 1:6, v katerem je Hercogova na svoj servis osvojila vsega 10 točk, ob štirih doseženih neposrednih točkah pa naredila še 15 neizsiljenih napak, je bilo nadaljevanje precej boljše. ”Glavna razlika med prvim in drugim nizom je bila ta, da sem v drugem našla ritem igre, ritem njene hitrosti in igrišča,” je dejala Hercogova, ki je imela v drugem nizu kar šest priložnosti za odvzem servisa, a žal ni nobene izkoristila. “Najtežja stvar je bila ponovno igrati tekme, saj sem bila brez njih kar tri mesece. Pred turnirjem sploh ni bilo jasno ali bom lahko nastopila. Še vedno namreč rešujem težave s spodnji delom hrbta. Najbolj se je ta poškodba poznala pri ritmu tekem in fizični pripravi. Zato je potem malce težje v bolj pomembnih tekmah narediti korak naprej,” je ob koncu turnirja dejala Hercogova, ki kljub težavam s poškodbo ne bo menjala programa. Zdaj jo tako čakata turnirja v Dubaju in Dohi.

Drugo leto zapored se je v drugem krogu poslovila Tamara Zidanšek. Lani je izgubila proti kasnejši zmagovalki Naomi Osaka, letos pa proti legendarni Sereni Williams. Ta je ob dobrem začetnem udarcu iz igre dosegla 25 winnerjev (Zidanškova 11), a naredila tudi 28 (13) neizsiljenih napak. Priigrala si je štirinajst priložnosti za “brejk”, izkoristila pa štiri, v vsakem nizu po dve. Zidanškova je predvsem v drugem nizu pokazala kakovostno igro, pri izidu 3-2 je imela tudi brejk priložnosti za vodstvo s 4-2, a se je sedemkratna zmagovalka turnirja v Melbournu uspela rešiti. Drugi niz je dobila s 6:3 in se uvrstila v tretje kolo.

Jutri bo med posamezniki nastopil Aljaž Bedene. Tekmec 30-letnega Ljubljančana, ki je danes izgubil v igri dvojic, bo Latvijec Ernests Gulbis. Gulbis je trenutno na 254. mestu lestvice ATP, junija leta 2014 pa je bil celo deseti. Dvoboj Bedene - Gulbis bo na igrišču številka 19, začel pa se bo ob 11.uri po lokalnem času oziroma ob enih zjutraj po slovenskem.

Slovenski nastopi:
2. kolo (Ž):
BARTY (AVS/1) – HERCOG (SLO): 6:1, 6:4
S. WILLIAMS (ZDA/8) – ZIDANŠEK (SLO): 6:2, 6:3

1. krog, dvojice (M): DELBONIS/MAYER (ARG) – BEHAR/ BEDENE (URG/ SLO): 6:3, 6:1
2. krog (M), jutri: BEDENE (SLO) – GULBIS (LAT)

Več informacij