To nedeljo, 5. maja, bo v Arboretumu Volčji potok (Volčji potok 3, Radomlje) od 13. ure dalje potekal tek Wings for Life World Run, ki bo poseben tudi zato, ker se ga bodo prvič udeležili tako predstavniki zavarovalnice Generali kot tudi Adriatic Slovenica. Gre za prvo tovrstno skupno zgodbo, odkar sta zavarovalnici najavili združitev. S svojo udeležbo na teku Wings for Life World Run vsak udeleženec pusti pečat. 100 odstotkov vseh startnin in donacij, zbranih prek kampanj za zbiranje sredstev, je namenjenih neposredno raziskavam hrbtenjače in kliničnim študijam na priznanih univerzah in inštitutih po vsem svetu.

Zavarovalnici Generali in Adriatic Slovenica delujeta s posluhom za družbeno odgovornost, zato so njuni predstavniki, ki bodo s tekom zbirali sredstva za dober namen, ponosni, da s svojo udeležbo k boljšemu svetu lahko pripomorejo tudi oni. Na svetovno znanem teku za dober namen lahko sodelujejo vsi tekači, ne glede na stopnjo pripravljenosti. Vsak tekač si namreč sam postavi cilj in ne teče proti oddaljeni ciljni črti. Pol ure po pričetku tekmovanja, tekmovalce prične loviti ciljna črta, »zasledovalno vozilo«, ki postopoma pospešuje, dokler ne ujame vseh tekačev.

Zavarovalnica Generali v Sloveniji že 20 let posluje s posluhom za družbeno odgovornost. Zavzeto skrbijo za prihodnost in življenja tako zaposlenih kot tudi zavarovancev. Zavarovalnica Generali je del skupine Generali z več kot 180-letno tradicijo.