Priprave na XXIX. Poletne olimpijske igre, ki bodo potekale med 8. in 24. avgustom 2008 so v polnem teku. Kitajci so se na ta velik dogodek pričeli pripravljati že leta 2001, zato lahko verjamemo, da bo Kitajska športnikom, spremljevalnemu osebju in turistom ponudila športno in družabno zanimiv dogodek.

Intenzivno pa se pripravljajo tudi slovenski športniki, ki se bodo do začetka iger poskušali kvalificirati za nastop na igrah. Desetim izbranim slovenskim športnikom bosta na tej poti pomagala Olimpijska solidarnost Mednarodnega olimpijskega komiteja in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ), saj so pridobili Olimpijsko štipendijo za športnike »Peking 2008«. V imenu podeljevalcev je pogodbe za priprave in kvalifikacije v Grand hotelu Union svečano podpisal predsednik OKS-ZŠZ mag. Janez Kocijančič. Olimpijska solidarnost je izbrala športnike iz šestih športov, in sicer: Saro Isakovič, Anjo Klinar in Anjo Čarman (vse plavanje), Martino Safran in Biljano Todorovič (obe namizni tenis), Gregorja Novaka in Boštjana Božiča (oba veslanje), Gašper Vinčeca (jadranje), Primoža Ferjana (judo) in Petra Kauzerja (kajak-kanu na divjih vodah).

Športniki so s podpisom pogodbe pridobili finančno pomoč, ki je namenjena za pokrivanje ustreznih športnih pogojev, zdravniško in strokovno podporo, nezgodno in zdravstveno zavarovanje ter vse drugo, kar jim bo pomagalo pri pripravah na POI Peking 2008.

http://www.olympic.si/"">http://www.olympic.si