Ljubljana, 20. januar 2022 - Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je v Melbournu prvič uvrstila v tretje kolo OP Avstralije. V drugem kolu je s 7:6 in 6:4 premagala Britanko Heather Watson. Njena naslednja tekmica bo 31-letna Francozinja Alize Cornet, ki je trenutno na 61. mestu lestvice WTA. Najvišje je bila uvrščena leta 2009, ko je bila 11. igralka na svetu. V drugem kolu je premagala tretjo nosilko Španko Garbine Muguruzo. Gre za igralko, ki je v svoji karieri na vseh štirih turnirjih prišla do 4. kola, skupno pa je osvojila 6 turnirjev WTA.

Tamara Zidanšek je po dvoboju spregovorila za RADIO SLOVENIJA:

O današnjem dvoboju: Na začetku sva obe igrali dobro. Res je, da sva igrali že pred tednom dni, ampak danes je bila povsem drugačna tekma. Obe sva držali visok nivo od prve točke, iskali sva prave udarce in na koncu so spet odločale malenkosti. Vesela sem, da sem v teh trenutkih ostala zbrana. In to je bilo potem tudi odločilno pri zadnji igri.

O igri na trdih igriščih: Ni res, da mi ne ustreza podlaga, ampak odrastla sem na pesku. Večina pa jih že celo življenje trenira največ prav na trdi podlagi. Sama sem se morala tega naučiti. Veliko smo delali na tem, imam pa še veliko prostora za napredek. Za zdaj pa sem zelo zadovoljna s tem, kako stojim na betonskih igriščih.

O tekmici v tretjem kolu: Gre za izkušeno igralko. Ve, kako je igrati na takšnem nivoju. Proti njej še nisem igrala, približno pa poznam njeno igro. Več pa ne. Vem, da se bodo trenerji pripravili na njo, in mi bodo potem to tudi predstavili. Jutri imam dan za pripravo