(Maribor, 14. januar 2021) S svojo dolgoletno tradicijo delovanja in vpetosti v širše družbeno okolje Nova KBM aktivno uresničuje strategijo družbene odgovornosti, s čimer prispevamo k višji kakovosti življenja in razvoja tako lokalnega kot nacionalnega okolja. Sponzorstva in donacije usmerjamo v tiste projekte, dejavnosti in aktivnosti, ki podpirajo naše strateške usmeritve in poslovne cilje. Ker si v Novi KBM prizadevamo, da se sponzorstvo ali donacija razvije v pristen partnerski odnos, ne preseneča dejstvo, da ostajamo eden ključnih podpornikov najboljšega nogometnega kluba v državi. Z NK Maribor delimo številne stvari: profesionalnost, posluh za družbeno odgovornost in ambicioznost biti vsako leto boljši. To nam skupaj uspeva.

»V prihodnjih štirih letih ostajamo zvest in zanesljiv partner NK Maribor. Gre za obdobje, ki bo med banko in klubom utrdilo vezi in poglobilo sodelovanje. Sponzorstvo dojemamo kot priložnost ustvarjanja novih zgodb, ki niso pomembne zgolj za nogomet, ampak za razvoj športa nasploh. S podporo NK Mariboru v Novi KBM nadaljujemo dolgoletno partnerstvo, stojimo ob strani v teh – tudi za šport – težkih časih, prav tako pa jasno kažemo, da bomo nadaljevali z družbeno odgovornostjo in podporo športa. Na ta način spodbujamo tudi mlade, da so bolj športno aktivni, profesionalne športnike pa motiviramo k še večji predanosti,« je ob podpisu nove 4-letne sponzorske pogodbe povedal predsednik uprave Nove KBM John Denhof.

»Ko se v teh časih sklene nova sponzorska pogodba, je zadovoljstvo dvojno. Ponosni smo, da se naša skupna zgodba z Novo KBM nadaljuje. Ko sodelovanje traja tako dolgo, kot v našem primeru, gre za potrditev zaupanja, za partnerstvo, ki ni odvisno od posameznega rezultata, ampak temelji na stabilnosti, dolgoročnem delovanju. Strokovno delo, opravljeno z znanjem in strastjo, bo ostalo zaščitni znak. Ob prizadevanjih po uresničitvi športnih ciljev pa ima ta dogovor še dodaten pomen, tudi družbeno odgovornost. Nogomet ni le igra, je tudi izjemno pomemben gospodarski dejavnik vsake države. Šport nasploh se je po izbruhu pandemije znašel na prelomnici, saj si ob igranju pred praznimi tribunami klubi praktično ne morejo zagotoviti prihodkov, ampak črpajo notranje rezerve. Zato je v teh negotovih časih vsaka poteza tudi poteza tako za sedanje kot prihodnje generacije. Ne samo za člansko moštvo, ampak tudi za prihodnji zdrav življenjski slog otrok, za aktivnosti v najpomembnejšem obdobju odraščanja. Veselimo se novih izzivov na skupni poti in verjamemo, da sezona 2020/21, ki se je dobro začela, prinaša nove, številne prijetne trenutke,« je povedal direktor NK Maribor Bojan Ban.

Ne samo profesionalnih klubov, v Novi KBM pri športnem udejstvovanju v okviru bančnega športnega društva podpiramo tudi naše zaposlene, šport pa pogosto povežemo tudi z dobrodelnostjo. Da smo pri grajenju naše korporativne kulture uspešni, dokazujejo predvsem zaposleni v banki. Potem ko smo konec lanskega leta prvič v zgodovini tradicionalno Olimpijado, športno tekmovanje med zaposlenimi, zaradi zaščite zdravje prenesli v spletno okolje, so tekmovalci s svojimi kreativnimi zamislimi presegli vsa pričakovanja, še posebej ganljiv pa je bil njihov odziv na izziv dobrodelnosti. V dveh tednih so opravili več kot 216 dobrodelnih dejanj in pomagali več kot 400 posameznikom, organizacijam in ustanovam, kjer je pomoč potrebna. Na tak način so ustvarili eno največjih prostovoljnih dobrodelnih iniciativ in širili zavedanje o pomembnosti posluha za sočloveka in naravo po vsej državi. Tudi dobrodelnost je nit, ki povezuje Novo KBM in NK Maribor, saj sta v preteklosti tako banka kot klub že večkrat dokazala, da lahko z majhnimi pozornostmi naredimo življenje drugim prijaznejše.

V Novi KBM se veselimo novih skupnih izzivov in uspehov in pozitivnih zgodb, ki jih bomo v naslednjih štirih letih pisali z NK Maribor, ki mu ob tej priložnosti še enkrat iskreno čestitamo ob spoštljivem jubileju – 60. obletnici obstoja kluba.