Do konca Lige NLB za prvaka preostajata dve tekmi, na katerih si bodo rokometaši Gorenja Velenja skušali izboriti končno drugo mesto. Zanj se bodo borili z Rikom Ribnico, ki v velenjsko Rdečo dvorano prihaja to soboto ob 19. uri.

Pred obračunom v Šaleški dolini Ribničani na lestvici končnice državnega prvenstva zasedajo drugo mesto in imajo pred Velenjčani dve točki naskoka. Na prvi tekmi so izbranci Siniše Markote slavili uspeh z 29:24, tako da morajo črno-rumeni, v kolikor želijo ostati v borbi za srebro, nujno doseči zmago. Še boljše izhodišče v neposrednem dvoboju bi si pripravili z zmago z vsaj šestimi goli. Zadostovala bi tudi razlika petih zadetkov, v kolikor Ribničani ne bo dosegli več kot 23 golov. S tem bi bile ose v primeru iste končne točkovne bere uvrščene pred sobotnimi tekmeci.

V ribniški zasedbi je v dosedanjem delu Lige za prvaka, v kateri je ta dosegla po tri zmage in poraze ter dva neodločena izida, izstopala četverica igralcev. Najboljša strelca Rika sta Risto Vujačić in slovenski reprezentant Nik Henigman, ki sta dosegla 29 zadetkov, ob čemer je slednji zaradi težav s kolenom odigral le šest izmed osmih tekem. Z 28 zadetki jima sledi Blaž Nosan, s 27 pa Janez Skušek.

Velenjski rokometaši si na zadnji tekmi sezone v Rdeči dvorani - za številne bo to tudi zadnja domača tekma v dresu Gorenja Velenja -, želijo glasne podpore, zato so v minulem tednu odšli na številne obiske. V sredo so obiskali zaposlene na MO Velenje, zvesti podpornici RK Gorenje Velenje, v četrtek in petek pa še vse velenjske osnovne šole. Po druženjih z zaposlenimi in učenci so vse toplo povabili na sobotno tekmo. 

Klemen Luzar, trener Gorenja Velenja: "V zadnjem obdobju smo z zmagami prišli do situacije, ko se lahko tudi realno potegujemo za drugo mesto v državnem prvenstvu, četudi nam nabor možnih razpletov ne gre najbolj na roko. Mi se s slednjimi ne obremenjujemo, bomo pa naredili vse, da tekmo z Rikom Ribnico dobimo. Ostale računice so za nas pred tekmo brezpredmetne, četudi si srčno želimo, da jih v soboto vsaj delno obrnemo sebi v prid. Potrebno je iti korak za korakom, najprej razmišljati o poteh do zmage proti Ribničanom in šele nato o vsem ostalem."

Jan Grebenc, rokometaš Gorenja Velenja: "Po zmagah so apetiti morda nekoliko zrasli, a mi moramo z obema nogama ostati trdno na tleh. Na tekmi z Rikom Ribnico bo potrebno prikazati obilo borbe, igrati dobro v obrambi in prikazati disciplinirano igro v napadu. Ne smemo se takoj ozirati na razliko v zadetkih. Naš prvi cilj je in mora biti zmaga, šele potem vse ostalo."

LIGA NLB ZA PRVAKA, 9. KOLO: Sobota, 19. maja, ob 19.00:
GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA

www.rk-gorenje.com