Rokometaši Gorenja Velenja so si v beloruskem Brestu vsaj delno zacelili rane po bolečem porazu na uvodni nedeljski tekmi državnega prvenstva, ko so na domačem parketu morali priznati premoč Koprčanom. Na gostovanju v regionalnem tekmovanju so z izjemnim preobratom na kolena spravili Meškov, ki bo nastopil med najboljšo šestnajsterico VELUX EHF Lige prvakov ter na finalnem turnirju Lige SEGA Gazprom. Odločilen zadetek za 33:32 je prispeval junak tekme Rok Ovniček.

Velenjčani so dvoboj z beloruskimi prvaki začeli odlično. Že v prvem napadu so tekmečevo obrambo izigrali s cepelinom, na začetku 4. minute pa je po golu Gregorja Potočnika prednost gostujoče ekipe poskočila na +3 (4:1). Nekaj zaporednih napak črno-rumenih so nato gostitelji izkoristili za izenačenje na 4:4, a so jim prvi do začetka devete minute vrnili z enako mero (4:7).

Meškov je prvič v ospredje stopil osem minut pred polčasom, ko je po štiri zaporednih zadetkih povedel s 16:14. Sredi 29. minute je nato Ovniček s svojim petih zadetkom zaostanek znižal na 17:18, rokometaši z Bresta pa so prvih 30 minut kljub temu zaključili z najvišjo dotedanjo prednostjo (20:17).

Tudi v nadaljevanju so Belorusi prednost držali v svojih rokah. Po zaslugi boljše obrambe so ose v 35. minuti zaostanek znižale na 22:23, a sledil je nov domač odgovor. Naleta treh zaporednih zadetkov ni uspel prekiniti niti Željko Babić, ki je segel po minuti odmora. Njegovi varovanci so po njej sicer izkazali v obrambi, a zapravili tri zaporedne napade, po katerih je Meškov v 42. minuti povišal na +5 (27:22).

Zasedba iz Šaleške doline se kljub temu ni predala. Z osjo tečnobo je vztrajno zmanjševala zaostanek iz minute v minuto, svoj trenutek pa doživela devet minut pred koncem obračuna, ko je nezaustavljivi organizator igre Ovniček po drugem zaporednem golu (vmes je Klemen Ferlin prispeval pomembno obrambo) izid poravnal na 29:29.

A tu se je prava drama šele začela. Po zgrešeni sedemmetrovki Gorenja Velenja se je domača zasedba sredi 54. minute oddaljila na 31:29, nakar je Ferlin zaklenil svoja vrata, zbral tri zaporedne obrambe, Rok Golčar, Nejc Cehte in Matic Verdinek pa so poskrbeli za vodstvo z 32:31. Dobrih 45 sekund pred koncem je bil nato izid znova poravnan, dvome o zmagovalcu pa je nato z novim izjemnim, svojim desetim zadetkom razrešil junak tekme Ovniček.

Z osmo zmago v sezoni je Gorenje Velenje dokončno potrdilo peto mesto v Ligi SEHA Gazprom. Zadnja tekma med regionalno druščino jo čaka to nedeljo, ko bo 20. uri v Rdeči dvorani gostoval slovaški prvak Tatran iz Prešova.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Ta zmaga je za našo ekipo izredno pomembna. Povsem zasluženo smo si jo izborili. Pokazali smo svoj značaj in v drugem polčasu odigrali izjemno obrambo, ki je Gorenje Velenje krasila na večini dosedanjih tekem. Upam, da takšno igro ponovimo že v nedeljo na zadnji tekmi Lige SEHA Gazprom ter nato na preostalih tekmah državnega prvenstva."

Rok Ovniček, junak tekme v Brestu: "Obe ekipi sta na tekmi nastopili nekoliko oslabljeni, a kljub temu smo bili priča živahni in zanimivi igri. Kljub padcu v igri v zaključku prvega polčasa menim, da je naša zmaga zaslužena. V nadaljevanju, ko smo strnili svoje vrste, nam je to na drugi strani omogočilo nekaj lahko doseženih zadetkov. Na koncu smo imeli tudi nekoliko več od tekmecev. V prihodnje bo potrebno odpraviti te črne minute v igri v obrambi. V nedeljo nas čaka še zadnja tekma Lige SEHA Gazprom, na kateri ne pričakujem ničesar drugega kot nove tri točke."

LIGA SEHA GAZPROM, 17. KOLO: Torek, 13. marca:
MEŠKOV BREST : GORENJE VELENJE 32:33 (20:17)

Meškov Brest: Pešić, Budzeika, Jaščanka 6, Škurinskij 9, Mackevič, Jurinok 1, Poteko 2, Vukić 2, Prodanović 2, Močalov, Baranau 3, Darafejev, Selviasjuk 3, Djordjić 2, Kuran, Astrashapkin 2.

Gorenje Velenje: Ferlin, Vujović, Cehte 4, Medved 2 (1), Mazej, Haseljić 1, Ovniček 10, Grebenc 4, Stojnić, Grmšek, Drobež, Potočnik 3, Golčar 2, Verdinek 2, Kleč 5, J. Tajnik.

V priponkah pa najdete tudi zvočni izjavi po tekmi.

STATISTIKA / VEČ INFORMACIJ