Ljubljana, 7. december 2020 – S pomočjo zmagovalca letošnje Dirke po Franciji Tadeja Pogačarja na Siol.net pričenjamo z dobrodelno dražbo. Tadej Pogačar, ki je letos osvojil kar tri majice, bo zmago za najtežje vzpone delil s tistimi, ki se soočajo z najtežjimi življenjskimi preizkušnjami. Za dobrodelno dražbo na Siol.net nam je tako podaril podpisani pikčasto majico in čelado. Zbrana sredstva bomo podarili društvu Junaki 3. nadstropja. Dobrodelna dražba se pričenja danes, potekala pa bo vse do 21. decembra 2020.

Zakaj Junaki 3. nadstropja?
Zgodbe in stiske otrok z onkološkimi boleznimi in njihovih družin so številne in težke. O njih večinoma vemo malo, saj se o tem v širši javnosti ne govori dovolj. Tako tudi številne težave družin ostajajo nerešene. Ta obolenja namreč s seboj poleg zdravstvenih prinašajo tudi mnoge dodatne skrbi, zaradi česar se lahko družine znajdejo tudi v materialni stiski in svojim otrokom ali mladostnikom ne morejo omogočiti vsega, kar bi potrebovali za optimalno oskrbo, česar pa si vsi starši najbolj želijo.

Na Siol.net smo se povezali z društvom Junaki 3. nadstropja in pričeli akcijo o ozaveščanju javnosti, s katero želimo prispevati svoj delež v mozaiku reševanja širše problematike, ki sega od finančnih težav pa vse do zakonodajnih ovir. Z ganljivimi osebnimi zgodbami na Siol.net med bralci širimo zavedanje o rakavih obolenjih pri majhnih oziroma mladoletnih otrocih. Predstavljamo različne dejavnosti, povezane z boleznijo, ki so namenjene bolnikom, njihovim staršem in tudi širši javnosti. Ganljive zgodbe resničnih junakov smo zbrali v novem zavihku Junaki 3. nadstropja na Siol.net.

S pomočjo Tadeja Pogačarja do dobrodelne dražbe
Zmagovalec letošnje Dirke po Franciji Tadej Pogačar je dirko zaključil s kar tremi majicami: rumeno, pikčasto in belo. Podpisano pikčasto majico, ki jo je osvojil za zmago v najtežjem, gorskem vzponu, je skupaj s podpisano pikčasto čelado podaril Siol.net, in sicer za namen dobrodelne dražbe za otroke in njihove družine, ki se spopadajo z enim najtežjih življenjskih izzivov. Dražba bo potekala na Siol.net, sredstva, ki jih bo podaril dražitelj, ki bo v dobrodelni dražbi ponudil največ denarja, pa bodo namenjena društvu Junaki 3. nadstropja.

Na Siol.net smo neizmerno hvaležni Tadeju Pogačarju, da se je projektu Junaki 3. nadstropja pridružil s tako radodarno gesto, ki bo razveselila tako najuspešnejšega dražitelja kot tudi tiste prave junake in njihove družine, ki so del mreže društva in ki tekmujejo v najtežji tekmi življenja. Vas, medije, pa vabimo, da skupaj razširimo vest o junakih, o njihovih stiskah ter o dobrodelni dražbi, s katero jim lahko pomagamo. Dobrodelna dražba se pričenja danes, potekala pa bo vse do 21. decembra 2020. Ponudbe lahko oddate na spletni strani Siol.net ali na e-naslov drazba@tsmedia.si.