V ponedeljek je v Novem mestu potekal žreb polfinalnih parov zaključnega turnirja Pokala Slovenije, ki bo 11. in 12. maja potekal v novomeški dvorani Marof. Velenjčani se bodo v polfinalu pomerili z rokometaši Celja Pivovarne Laško.

Varovanci Zorana Jovičića so v 1/16 finala Pokala Slovenije doma premagali ekipo Urbanscape Loke (33:27), se nato v 1/8 finala veselili še zmage v gosteh pri ekipi iz Dola pri Hrastniku (33:26) ter se s tretjo zmago v tekmovanju, ko so doma premagali koprske rokometaše s 30:26, uvrstili na zaključni turnir Pokala Slovenije.

Na finalnem turnirju četverice bodo poleg rokometašev Gorenja Velenja in rokometašev Celja Pivovarne Laško nastopili tudi domači rokometaši, ki se bodo v polfinalu pomerili z ekipo SVIŠa iz Ivančne Gorice. Polfinalni obračuni so na sporedu v soboto, 11. maja, polfinalna in finalna tekma pa se bosta odigrali v nedeljo, 12. maja.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: »Nova tekma, novo poglavje. V letošnji sezoni smo Celjanom iz tekme v tekmo bližje in v tem polfinalu dejansko nimamo kaj za izgubiti. Celjski rokometaši so velik favorit, mi pa se bomo ponovno poskušali kar se da najbolje pripraviti na njih in mogoče jih prav na tekmi polfinala Pokala Slovenije presenetimo.«

Finalni turnir Pokala Slovenije 2019

SOBOTA, 11. maj
Prva polfinalna tekma, 17.00: RK Celje Pivovarna Laško – RK Gorenje Velenje
Druga polfinalna tekma, 20.00: MRK Krka – RK SVIŠ Ivančna Gorica

NEDELJA, 12. maj
Tekma za 3. mesto, 17.00: Poraženec 1. polfinala – Poraženec 2. polfinala
Finale, 20.00: Zmagovalec 1. polfinala – Zmagovalec 2. polfinala

Foto: RK Gorenje Velenje