Rokometaši Gorenja Velenja so včeraj odigrali prvo tekmo po prestani 10 dnevni karanteni, ki se je za nekatere zaključila prejšnji ponedeljek, za ostale pa šele včeraj. Črno- rumeni so imeli teden dni časa za pripravo na težkega nasprotnika, RK Trimo Trebnje. Rokometaši Velenja so bili v prvem polčasu v lepi prednosti, drugi polčas pa so rezultat poravnali domačini in v zadnjih minutah prevzeli vodstvo. Končni rezultat tekme je bil 29:28.

Črno- rumeni so sezono pričeli zelo dobro, s trojčkom zmag (Ljubljana, LL Grosist Slovan, Slovenj Gradec), včeraj pa so v Novem mestu poraz priznali ekipi RK Trimo Trebnje. Tekmo so povedli domačini z 1:0. Velenjčani so prvi polčas pridno izkoriščali tehnične napake nasprotnikov in prišli do lepe prednosti. Z zadetkom Kenana Pajta v 13. minuti so bile ose v prednosti za 5 zadetkov (3:8). V nadaljevanju se je domača ekipa prebudila in zmanjšala razliko. V 23. minuti je mrežo domačinov stresel razigrani Domen Tajnik za 10:13. Ekipa iz Šaleške doline je na odmor odšla s tremi zadetki prednosti (14:17).

V začetku drugega polčasa so ose še vedno držale prednost. V 35. minuti je za zadetek poskrbel Miha Kavčič (16:18). V nadaljevanju so se domačini prebudili in v 38. minuti poravnali rezultat na 18:18. Ekipi sta si bili ves čas za petami, gledali pa smo zelo izenačeno in napeto igro. V 44. minuti je iz sedemmetrske črtne nasprotnikovo mrežo stresel Tajnik in Velenjčanom priskrbel dva zadetka prednosti (21:23). Trebanjci so prednost prevzeli v 57. minuti in Venejčane tesno premagali z 29:28.

Najboljši strelec Velenjčanov je bil Domen Tajnik z 10 zadetki.

LIGA NLB, 6. KROG: Torek, 12. oktobra, ob 17.30 (Športna dvorana Leona Štuklja, Novo mesto): RK Trimo Trebnje – RK Gorenje Velenje 29:28 (14:17)

RK Gorenje Velenje: Panjtar 10 obramb, Taletovič, Tajnik 10 (4), Aleks Kavčič 5, Pajt 4, Miha Kavčič 3, Miklavčič 2, Sokolič 2, Grmšek 2, Starc, Drobež, Komar, Lončar, Predović, Ravnikar, Velić

Foto: RK GORENJE VELENJE