V Kranjski Gori se vrstijo tuji in slovenski športniki, ki tudi ob koncu poletja ne odlašajo s treningi. Trenutno tečejo priprave moške košarkaške reprezentance Turčije. V družbi Hit Alpinea v poletni sezoni povečali delež realizacije s  produktom športnega turizma.

Kranjska Gora se je med številnimi klubi in reprezentancami že uveljavila kot izbrana destinacija za športne priprave. V hotelih Hit Alpinea so s ponudbo prilagojenih storitev ter podpornih programov pripravam športnikov posameznikov kot ekipam v Kranjsko Goro uspeli pritegniti slovenske športnike, vedno bolj množično pa prihajajo tudi ekipe iz tujine.

Fedja Pobegajlo, direktor družbe Hit Alpinea pravi, da »prav priložnost vzajemnega trženja športno-turističnih produktov, ki povezujejo prostor in ponudbo Zgornjesavske doline, pomembno prispeva k pozitivnemu turističnemu izplenu ter prepoznavnosti destinacije.« V družbi Hit Alpinea pozdravljajo nadgradnjo skupnega sodelovanja s ciljem še kakovostnejših in hkrati dostopnih storitev tako za profesionalne kot tudi rekreativne športnike. Ponudbo kraja namreč dopolnjuje sodobna športna infrastruktura: dvorana Vitranc s fitnesom, šolska dvorana, dve nogometni igrišči, Nordijski center v Planici, Slovenijo in Italijo pa povezuje še kolesarska cesta, ki je pred kratkim dobila nov krak med Ratečami in Planico.

“O zadovoljstvu športnikov največ pove bogat seznam ekip, ki so nas obiskale v letošnjem letu, med njimi je kar nekaj takih, ki se k nam radi vračajo,» dodaja Pobegajlo. Med drugimi so del poletnih priprav v Kranjski Gori že opravili nogometaši Rijeke, angleškega Lutona, turškega Trabzonsporja in Rizesporja, ki sta bili s skoraj 50 člani tudi najštevilčnejši ekipi na pripravah. V Kranjsko Goro se radi vračajo tudi rokometaši Vardarja, vse bolj pa se uveljavlja tudi med košarkarskimi reprezentancami in moštvi. Še v tem oz. naslednjem tednu bosta na priprave prispeli ekipi košarkarjev iz turškega Bešiktaša ter ruskega Nizhny Novgoroda. Kako daleč seže dobro ime in to, da se Slovenija uveljavlja kot prepoznava destinacija za športne priprave, se je pokazalo tudi letos, ko je v Kranjsko Goro na priprave prvič prišla rokometna reprezentanca U 21 Savdske Arabije. »V letošnji poletni sezoni smo s programi športnih priprav ustvarili že več kot 10-odstotkov realizacije,« razlaga Fedja Pobegajlo.  

V družbi Hit Alpinea se obrestuje odločitev, da Hotel Kompas pozicionarjo kot športnikom prijazen hotel. V lanskem letu so uspešno zaključili prenovo sob, zasnovali pa so tudi zanimivo Pot slavnih športnikov. Pred hotelom se namreč vije pot zvezd, vgraviranih v tla, ki hranijo spomin na svetovne in evropske prvake, šampione in vse ostale športnike in ekipe, ki so obiskali Kranjsko Goro in hotele Hit Alpinea. Danes so na tej poti odkrili novo zvezdo, in sicer v čast moške košarkaške reprezentance Turčije.

Med prihajajočimi športnimi prireditvami, ki se vodo zvrstile v Kranjski Gori, velja posebej izpostaviti evropsko prvenstvo v fitnessu in natural body buildingu, ki bo potekalo med 19. in 21. oktobrom. Še pred tem pa bo Kranjska Gora gostila tudi srečanje EUSA - Evropske univerzitetne športne zveze.    

Na fotografiji so: Fedja Pobegajlo, direktor družbe Hit Alpinea d.o.o.; Anamarija Lampič, članica slovenske reprezentance v smučarskih tekih; Dogus Balbay in Semih Erden, člana turške reprezentance v košarki.

Več informacij

Foto: Arhiv Hit Alpinea