V sredo rokometaši Gorenja Velenja začenjajo z nastopi v tretjem tekmovanju v tej sezoni. V 2. kolu Pokala Slovenije bodo ob 19. uri gostovali na Primorskem pri RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina.

Primorsko moštvo od letošnje jeseni nastopa v druščini 1. B lige, potem ko je v minuli sezoni s 16 zmagami na prav toliko tekmah osvojilo 1. mesto v 2. DRL. V tej sezoni so gostitelji sredinega obračuna odigrali 10 tekem, na katerih so ob dveh zmagah in neodločenih izidih vpisali še šest porazov. Zadnjega so doživeli minulo soboto, ko jih je v domači Modri dvorani Izola odpravila s 27:21.

Klub iz Kozine ima v svojih vrstah z naskokom najboljšega strelca 1. B lige. To izkušeni levokrilni rokometaš Peter Hrvatin (181 cm, 1982), ki je dosegel že 83 zadetkov, od tega 27 (27/32) s črte sedmih metrov. Še posebej razpoložen je bil proti moštvoma iz Krškega in Radeč, proti katerima je zabeležil 14 oziroma 13 golov, a so Kozinci ob tem na obeh tekmah tudi klonili.

RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina je sicer v preteklosti sodeloval tudi na najvišji evropski ravni. Z naslovom pokalnega prvaka v sezoni 2004/05 si je zagotovil mesto v Pokalu pokalnih zmagovalcev, v naslednji sezoni pa osvojil drugo mesto v državnem prvenstvu ter si zagotovil mesto v evropski Ligi prvakov. V družbi elitnih klubov se je nato zavihtel med najboljših 16 ekip. Po umiku glavnega pokrovitelja je primorski klub pred začetkom naslednje sezone prvič v zgodovini ostal brez članske ekipe, novo življenje pa je zaživel leta 2009.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Ne glede na tekmeca moraš na vsaki tekmi prikazati največ, česar si v tistem trenutku sposoben. Pokal Slovenije je resno tekmovanje, v katerem lahko vsak premaga vsakogar. Morali se bomo dobro pripraviti, biti previdni in popolnoma osredotočeni, ne glede na to, da nam bo v sredo nasproti stala ekipa RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozine, ki igra v nižjem rangu od naše ekipe. Pred gostovanjem na Danskem v VELUX EHF Ligi prvakov bomo skušali odpočiti nekatere nosilce igre, a kljub temu pričakujem povsem resen pristop in disciplinirano igro naših fantov."

Za obe ekipi bo to prva pokalna tekma sezone. V osmino finala bodo napredovali zmagovalci tekme.

POKAL SLOVENIJE, 2. KROG: sreda, 29. novembra, ob 19.00 (Kozina, Modra dvorana):
ŠKERJANC JADRAN HRPELJE-KOZINA : GORENJE VELENJE

Več informacij