6. 12. 2021 - Velenjski rokometaši bodo v torek, 7. decembra ob 18.45 gostili švedski Sävehof. Za varovance Zorana Jovičića bo to zadnja evropska tekma v letu 2021. Neposredno v skupinski del Lige Evrope so se Velenjčani uvrstili z naslovom državnih prvakov v pretekli sezoni. Prvo tekmo tega elitnega evropskega tekmovanja so črno-rumeni odigrali 19. oktobra proti svetovnim klubskim prvakom, ekipi Magdeburga. Od takrat so varovanci Zorana Jovičića zbrali tri točke. Zmage so se veselili v domači dvorani proti hrvaškim Našicam, točko pa so iztržili v francoskem Aixu, kjer je Tilen Sokolič z zadetkom s črte sedmih metrov omogočil veselje svoji ekipi.

Na nasprotni strani jim bo stal švedski Sävehof, ki se s šestimi točkami trenutno nahaja na tretjem mestu lestvice v skupini C. Tekma 6. kroga se bo odigrala v torek, 7. decembra ob 18.45 uri v Rdeči dvorani. Vstop v dvorano je možen ob upoštevanju PCT pogojev. Celoten izkupiček prodanih vstopnic, z vseh domačih tekem v mesecu decembru, bomo namenili Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje. Vstopnice so na voljo na mojekarte.si in na vseh bencinskih servisih Petrol in OMV ter v TIC Velenje. Na dan tekme pa na blagajni Rdeče dvorane, ki se odpre uro in pol pred začetkom tekme.

Peter Šiško, rokometaš Gorenja Velenja: ˝V torek nadaljujemo z napornim ritmom tekem. Čaka nas še zadnja evropska tekma v letošnjem letu proti ekipi Sävehofa. Na tekmeca se bomo dobro pripravili, na igrišču pa dali vse od sebe. Gledalce vabim da se nam pridružijo in nam pomagajo do nove zmage.˝

6. krog Lige Evropa, 7. december, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje): RK GORENJE VELENJE : IK SÄVEHOF

Foto: RK GORENJE VELENJE