Finalni turnir WTA v Singapurju se je začel tudi za osem najboljših dvojic v letošnji sezoni. Med 16 igralkami je v paru s Španko Mario Jose Martinez Sanchez tudi Andreja Klepač (7. nosilki), za katero je to prvi nastop na zaključnem mastersu. Pred Andrejo so od Slovenk na zaključnih turnirjih nastopile Mima Jaušovec (posamezno) ter Katarina Srebotnik in Tina Križan (dvojice).

Kot prvi sta na osrednje igrišče Racquet kluba v Singapurju stopili prav Andreja in Maria, ki sta ju čakali Madžarka Timea Babos in Čehinja Andrea Hlavackova (3. nosilki). Slednji sta na zaključni turnir prišli v izjemni formi, saj sta v zadnjem mesecu dni zmagali na treh turnirjih (Quebec, Taškent in Moskva) ter igrali v finalu v Pekingu. V izenačenem obračunu, kjer izjemnih potez ni majkalo, je zmago slavil par Babos / Hlavackova, ki je s 6:3 in 6:4 premagal par Klepač / Martinez Sanchez.

V prvem nizu sta začetni udarec izgubili tako Martinez Sanchezova kot Klepačeva, v drugem nizu pa sta Andreja in Maria vseskozi lovili tekmeci. Žal je za preobrat, tako pri zaostanku 2:3, kot tudi 4:5, zmanjkalo sreče. Enkrat je Maria pri mreži žogico zadela z robom loparja, drugič je Andreja zadela vrh mreže pri odlični pasing paraleli… Statistični presek dvoboja je nedvoumen: izkoristek osvojenih točk pri prvem začetnem udarcu je bil premajhen, hkrati pa sta bili posledično Baboseva in Hlavackova boljši pri vračanju začetnega udarca (return).

Andreja Klepač je po dvoboju dejala: »Danes se žal ni izšlo. Nasprotnici sta bili bolj konstantni in sta vseskozi igrali na visokem nivoju. Moram priznati, da z Mario nisva pokazali to kar sva resnično sposobni. Za takšne tekme, pač moraš pokazati vse kar zmoreš in znaš. Nasprotnici sta bili danes boljši. Zaradi poraza sva razočarani. Če pa pogledam vso sezono, pa sva bili uspešni. Uspeli sva se uvrstiti na masters. Zame je to prvič. Verjamem, da se lahko tudi prihodnjo sezono uvrstiva na finalni turnir.«