23. 06. 2020 - Ob svetovnem Olimpijskemu dnevu, ki ga kot rojstni dan olimpijskih iger moderne dobe (gre za davno leto 1894) na 23. junij obeležuje tudi Olimpijski komite Slovenije, so se v zavarovalnici Generali odločili sponzorstvo krovne organizacije slovenskega športa aktivirati dobrodelno v okviru inicaitive THSN (The Human Safety net).

Zavarovalnica GENERALI bo namreč sredstva za športno aktivacijo raje namenila letovanju petih otrok iz socialno ogroženih družin na Olimpijskem taboru s Foksijem, v katerem bodo v Kranjski Gori od 26. do 31. julija lahko letovali otroci prvih petih razredov osnovne šole. Za partnerja pri izboru sta zavarovalnica GENERALI in OKS izbrala Zvezo prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, ki bo znotraj svoje, žal, vse obsežnejše baze izbrala pet mladih športno navdušenih nadobudnežev.

Foksi kot maskota OKS bo tabor za mlade v Kranjski Gori pripravil že drugič zapored, bistveni elementi druženja pa bodo uživanje v športu ter spoznavanje različnih športnih panog, otvoritev in zaključek v maniri olimpijskega ognja, skriti športni gostje, posebni kvizi, izzivi, druženja in še marsikaj. V zavarovalnici GENERALI so kot ponosni partner Olimpijskega komiteja Slovenije izjemno zadovoljni, da bodo dodali nasmeh na obraze petih slovenskih otrok.


Nazaj