Ljubljana, 19. oktober 2020 - Na Obali so prvo polovico oktobra potekali zaključni turnirji poletne sezone Zavarovalnica Triglav Masters v vseh starostnih kategorijah. V drugem delu tekmovanj smo dobili zmagovalce v članski, U18 in U16 kategoriji.

Članski turnir je potekal v Portorožu, pokal in zmagovalni ček za 500 evrov sta prejela Tjaša Klevišar (TK Triglav Kranj) in Jan Kupčič (TK Terme Ptuj). Slednji je v klubskem finalu s 5:7, 6:3 in 6:4 premagal Filipa-Jeffa Planinška. “Najprej bi rad čestital svojemu prijatelju Filipu za klubski finale. Vesela sva, kljub temu, da je lahko le en zmagovalec. Oba sva igrala zelo dobro. Trdo sem treniral in mislim, da sem si zaslužil to zmago. Zdaj je želja dobiti prve točke ATP,” je po zmagi dejal Kupčič.  Manj izenačeno je bilo v ženskem finalu, kjer je Klevišarjeva premagala Noko Jurič s 6:4 in 6:2.

“Upala sem na zmago, saj sem bila že lani najboljša na tem turnirju. Vsaka tekma je težka na svoj način. Ni lahko. Upam, da bo zimska sezona boljša kot letos. Pomembno pa je, da tekmujem, da igram svoj tenis in da bom še naprej uživala v tenisu,” je po osvojenem turnirju dejala Klevišarjeva (naslovna fotografija). Klevišarjeva je bila najboljša tudi v kategoriji do 18 let. V finalu je bila boljša od Tare Gorinšek s 6:1 in 6:4. Zmagovalec pri fantih je postal Blaž Vidovič (TK Terme Ptuj), ki je v finalu premagal Žigo Kovačiča. Rezultat je bil 6:1 in 6:3.  Pri šestnajletnikih sta se zmage razveselila Žiga Šveč (ŽTK Maribor) in Eva Müeller Uhan (TC Ljubljana). Šele 14-letni Švec je v polfinalu prišel do suverene zmage proti Lunu Obrulu (6:2 in 6:3), nato pa je v finalu v treh nizih z rezultatom 2:6, 7:6(9), 6:4 premagal še Aljaža Kirbiša. Eva Müeller Uhan je v polfinalu po hudem boju (6:7, 7:5, 7:6) izločila Ano Lanišek, v finalu pa je bila nato boljša od Nike Završki s 6:1 in 7:5.

Tenis Slovenija in imenski sponzor Zavarovalnica Triglav sta poskrbela, da je bil vsak zmagovalec oziroma zmagovalka ter drugo uvrščeni v kategoriji deležen namenskega sponzorstva  »Zavarovalnica Triglav Masters sponzorstvo«, za potovanja na mednarodna tekmovanja, v vrednosti 500 € za zmagovalce in 250 € drugo uvrščene. Turnirji se bodo zdaj preselili v dvorane, še posebej zanimivo pa bo v članski konkurenci. Tenis Slovenija bo namreč v zimski sezoni organizirala osem članskih turnirjev z bogatim denarnim skladom.

www.tenis-slovenija.si