Tamara Zidanšek je na turnirju serije WTA 500 v Abu Dhabiju med posameznicami prišla še druge zmage in se uvrstila v osmino finala. Premagala je 88. igralko sveta Leylah Annie Fernandez. Slovenka je bila od Kanadčanke boljša s 6:4 in 6:4. Dvoboj je trajal uro in 24 minut. Po tem, ko je prvi niz na turnirju izgubila z 0:6, je Tamara Zidanšek (87. igralka sveta) zabeležila štiri zaporedne osvojene nize. Po Jennifer Brady je druga najvišje uvrščena slovenska igralka ugnala še Leylah Annie Fernandez (88. igralka sveta).

Tokrat je Zidanškova v polje zadela kar 79 odstotkov prvih servisov, največjo razliko pa je ustvarila pri osvajanju točk na drugi začetni udarec. Sama je po zadetem drugem servisu osvojila 62% točk (8/13), nasprotnica zgolj 35% (9/26). V prvem nizu je 23-letna Konjičanka hitro povedla s 5:2, boljši odpor pa je Kanadčanka nudila v drugem nizu, kjer se je sama prebila v prednost s 4:2. Zidanškova se je odzvala na najboljši možen način in se s štirimi zaporednimi osvojenimi igrami uvrstila v osmino finala. Na turnirju nastopajo kar tri igralke iz prve deseterice, prva nosilka pa je Američanka Sofia Kenin.

Za četrtfinale šele v nedeljo
Naslednja tekma v posamični konkurenci Zidanškovo čaka šele v nedeljo, ko se bo pomerila proti boljši iz dvoboja med Tajvanko Su-Wei Hsieh (67. igralka sveta) in Ukrajinko Marto Kostjuk (99. igralka sveta). Do zmage tudi v igri dvojic Zidanškova pa je svojo prvo zmago v letu 2021 zabeležila tudi v konkurenci dvojic. Skupaj z Nizozemko Arantxo Rus je bila boljša od naveze Kalašnikova O./Santamaria S. Rezultat je bil 7:5 in 6:1.

Foto: SPORTIDA


Nazaj