Velenjske ose so v sredo odpotovale na Madžarsko, kjer so odigrale prijateljsko trening tekmo zaprtega tipa proti domačinom iz Csurga. Zmage so se veselili velenjski rokometaši, ki so domačine premagali s 33:28.

V ekipi Zorana Jovičića tokrat zaradi lažjih poškodb ni bilo Emirja Taletovića in Mihe Kavčiča. Prav tako sta manjkala Vlado Matanović, ki trenutno na evropskem prvenstvu zastopa hrvaške barve ter Ibrahim Haseljić, ki je del izbrane vrste Bosne in Hercegovine. Po daljšem okrevanju po poškodbi pa se v ekipo črno-rumenih vračata Aljaž Panjtar in Domen Tajnik.

Z Madžarskim Csurgotom, kjer igrajo tudi tri bivše ose (Rok Zaponšek, Nejc Cehte ter Gregor Potočnik) so se Velenjčani srečali že v poletnem pripravljalnem delu, in sicer so bili takrat za zadetek boljši Madžari (28:27).

Tudi tokrat smo spremljali izjemno izenačeno srečanje. V prvem polčasu smo spremljali igro gol za gol, največjo razliko so si Velenjčani uspeli narediti v 15. minuti srečanja, ko je rezultat na semaforju kazal +2 (8:10). Domačini niso dovolili, da bi si zasedba iz Šaleške doline priigrala večjo prednost. Iz sedemmetrovke je v 29. minuti za vodstvo s 16:15 zadel Matic Verdinek, ampak so domačini rezultat pred koncem polčasa uspeli poravnati na 16:16.

Drugi polčas se je prav tako začel zelo izenačeno. Nobena od ekip si ni uspela priigrati večje prednosti. V vratih je pri Velenjčanih blestel povratnik Panjtar, ki je zbral kar 17 obramb. Do 45. minute je bil rezultat poravnan na 23:23, nato pa so črno-rumeni vzeli stvari v svoje roke in v 50. minuti povedli za +2 (24:26). Prednost so uspeli ohraniti in v 56. minuti tudi povečati. Z dvema zaporednima goloma je za vodstvo os z 31:27 poskrbel Žan Šol. Končni rezultat srečanja je iz sedmih metrov postavil Tajnik (28:33).

Najboljši strelec pri Velenjčanih je bil  Verdinek z devetimi zadetki (9/9).

Aljaž Panjtar, vratar Gorenja Velenja: »Za prvo tekmo v pripravljalnem delu smo lahko zadovoljni. V obrambi smo odigrali čvrsto in borbeno, zato smo lahko dosegli dosti lahkih zadetkov. Še vedno nas čaka veliko dela do začetka drugega dela sezone. Če bomo nadaljevali s takšnimi predstavami se lahko nadejamo dobrih rezultatov.«

Pripravljalna tekma, sreda, 15. januar, Csurgo: CSURGOI KK : GORENJE VELENJE 28:33 (16:16)

Gorenje Velenje: Panjtar (17 obramb), Husejnović, Verdinek 9 (3), Kavčič A. 4, Grmšek 4, Šol 3, Drobež 3, Mazej 2, Miklavčič 2, Okleščen 2, Bojanić 2, Tajnik 1(1), Levc 1, Mazaj

Foto: RK GORENJE VELENJE