Velenjčani so po dolgem času zopet odigrali tekmo v domači Rdeči dvorani in prišli do novih dveh točk v domači Ligi NLB. Boljši so bili od ekipe Kopra s 37:32. Na klopi Velenjčanov ni bilo poškodovanega Vida Levca, prav tako na tekmi ni igral Aljaž Panjtar, ki še čuti bolečine v hrbtu.

Ose so srečanje dobro odprle in po zapravljenem prvem napadu Kopra povedle z 1:0. Do 6. minute srečanja smo lahko gledali izenačen boj, ko je rezultat na semaforju kazal 3:3. Nato pa so pobudo prevzeli domačini in z lepimi akcijami v 13. minuti naredili delni izid 4:0, ter si tako priigrali lepo prednost (9:5). V 15. minuti je gostujoči trener Uroš Rapotec zahteval minuto odmora, vendar so ose še naprej narekovale tempo igre. V 16. minuti je svoj prvi gol v črno-rumenem dresu dosegel Vladimir Bojanić za vodstvo z 12:7. Končni izid in najvišje vodstvo prvega polčasa je postavil Miha Kavčič (21:15).

Drugi polčas so ponovno dobro odprli rokometaši iz Šaleške doline iz z dvema zadetkoma Andrisa Celminša prišli do vodstva s 23:16. Igra je domačinom stekla in v 37. minuti so prišli do najvišjega vodstva na tekmi s sedmimi zadetki (25:18). Čeprav so se gostje v 45. minuti približali na 30:27, pravega recepta proti Velenjčanom niso našli. V 54. minuti je z lepim zadetkom izza hrbta kapetan David Miklavčič popeljal ose do prednosti s 34:27. Črno-rumeni so tekmo mirno pripeljali do konca, končni rezultat je bil 37:32.

Najboljši strelec pri domačih je bil Matic Verdinek z osmimi zadetki, sledila sta mu Miha Kavčič ter Grega Okleščen s šestimi.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: »Dejstvo je, da smo pogrešali domače igrišče. Dosti lažje je, ko igraš doma v svoji dvorani, pred domačim občinstvom. Formo moramo sedaj stopnjevati in želim si, da bi bili igralci zdravi, ker imamo kar nekaj težav v zadnjem času. Današnjo zmago smo krvavo rabili, še smo v krču, ampak na vsaki zmagi se gradi, se dodaja nek delček in upam, da bo z naslednjimi tekmami naša igra še bolj stekla.«

Tadej Mazej, rokometaš Gorenja Velenja: »Danes smo odigrali prvo tekmo v domači Rdeči dvorani. Začeli smo trdno v obrambi, tako kot smo se dogovorili, tudi napad nam je stekel, čeprav smo proti koncu polčasa malce popustili v obrambi. V drugem polčasu smo ohranili razliko iz prvega polčasa in mislim, da smo zasluženo zmagali. Vesel sem, da smo zopet igrali v domači dvorani, pred domačimi gledalci.«

Foto: RK GORENJE VELENJE