Vsega dve uri in pol je tokrat trajal razburljiv in izenačen dvoboj dveh enakovrednih tekmecev. Panvita Pomgrad je po vodstvu z 2:0 domačinom dovolila, da so izenačili in tako je zmagovalca dvoboja odločal zadnji peti niz, katerega so s 15:11 dobili odojkarji Panvite Pomgrada. Panvita Pomgrad je tekmo odlično odprla in v uvodnem nizu povedla s 16:10, nakar je malce popustila in vodila še s 21:19. Panvita Pomgrad je domačim pustila, da so dosegli še dve točki in tako je prvi niz odločila v svojo korist z rezultatom 25:21.

Drugi niz so bolje začeli odbojkarji Hoč, kateri so povedli 16:14, vendar se odbojkarji Panvite Pomgrada niso dali in so v nadaljevanju rezultat obrnili v svojo korist in povedli s 21:19, ter ponovno domačo dovolili da so dosegli dve točki in niz dobili z enakim rezultatom kot prvega. Panvita Pomgrad je tako povedla 0:2 v nizih. V tretjem nizu je  Panviti Pomgrad prišlo do nepričakovanega padca koncentracije, katerega so znali izkoristiti domačini, odbojkarji Hoč  in so povedli s 14:16, ter prednosti do konca niza več niso izpustili iz rok in rezultat zmanjšali na 1:2 v nizih.

Odbojkarji Hoč so dobro igro iz tretjega niza prenesli v četrtega in so prevladovali na parketu. Gostujoči trener Dejan Fujs je posegel po menjavah in pred nadaljevanjem tekme spočil nekaj igralcev, da so se zbrali, da bi lahko odigrali bolje v odločilnem petem nizu. Odločilni peti niz so bolje odprli odbojkarji Hoč in na začetku povedli za dve točki, odgovor Panvite Pomgrad je sledil hitro in so prešli v prednost 10:8, prednost so še povečali na 12:9 in so tekmo pripeljali do konca z zmago s 2:3 za Panvito Pomgrad.

Izjavi po tekmi:

Zlatko Pulko – sprejemalec Panvita Pomgrad: »Zmaga je plod volje, želje po zmagi. V tretjem setu smo delali osnovnošolske napake in izpustili priložnost za gladko zmago, ki smo jo potem priborili šele v 5 setu. Zmagali smo na težkem gostovanju«.

Jakob Rojnik – sprejemalec Panvita Pomgrad: »Zmaga vrača dobro voljo. Začeli smo po naših načrtih, v tretjem setu pa potem popustili pri koncentraciji. Po petih setih smo tokrat vseeno zasluženo zmagali«.

Športna dvorana Hoče
OK Hoče vs. Panvita Pomgrad 2:3
Izidi nizov: 21:25, 21:25, 25:19, 25:15 in 11:15    
ZELENA SKUPINA 1.DOL, moški / Hoče, 23.03.2019

- Panvita Pomgrad: Pečnik 1, Vori, Pulko 21, Rojnik 4, Beravs 4, Flisar 13, Volovlek, Bogožalec 13, Bedrač 5, Marovt 3, Novak in Ratkai (oba libero).
- Hoče: Cafuta 11, Crnjanski 19, Šijanec 12, Drvarič 2, Kolman, Špindler, Lobnik, Franc, Berglez 5, Šikanič 3, Ivančič, Filipaš 15, Klinc in Repa (oba libero).

Točke za Panvito Pomgrad so dosegli: Pulko 21, Flisar 13, Bogožalec 13, Bedrač 5, Rojnik 4, Beravs 4, Marovt 3, Pečnik 1