Slovenija se bo 6. in 7. marca 2020 v kvalifikacijah pomerila s poražencem obračuna med Pakistanom in Indijo, žreb pa je odločil, da bodo slovenski igralci v vsakem primeru gostovali. V primeru zmage bo Slovenija nastopila v 1. svetovni skupini, v primeru poraza pa v drugi. Tekme reprezentanc v svetovnih skupinah bodo septembra 2020.

Slovenski selektor Miha Mlakar je po žrebu strnil misli: »Indija ima precej višje uvrščene igralce na lestvici ATP, zato predvidevam, da bomo igrali s Pakistanom. Igrali bomo v gosteh, kar je vedno težko. Dokaz je bil minuli obračun proti Egiptu, kjer so bili res težki pogoji. Ne vem, kakšne razmere nas bodo marca čakale v Aziji. Je pa informacija o tekmah v Davisovem pokalu pravočasna, saj si bodo naši najboljši tekmovalci lažje prilagodili urnik turnirjev.«

48 reprezentanc se bo borilo za nastop v svetovni skupino 1 ali svetovni skupino 2. Ti dve skupini sta zamenjali prejšnjo obliko tekmovanja, ko so reprezentance nastopale v evro-afriški skupini 1 in 2, ameriški in azijsko-oceanijski skupini. Za naslov najboljše reprezentance na svetu se bo v elitni skupini meseca novembra v Madridu pomerilo 18 ekip.


Nazaj