Ljubljana, 7. november 2019 – adidas je razkril uradno žogo za tekme Evropskega nogometnega prvenstva 2020, poimenovano Uniforia. Ta v svojem imenu združuje enotnost in evforijo, s tem pa slavi 60. obletnico prvenstva, ki bo v prihajajočem letu na stadionih ali pred televizijskimi zasloni povezalo nogometne navdušence iz cele stare celine.

Navdih za žogo Uniforia so adidasovi oblikovalci črpali iz združevalne moči novega vseevropskega formata tekmovanja, ki bo tokrat prvič potekalo v 12 različnih evropskih državah. Drzen dizajn je sestavljen iz kombinacije črnih potez, ki spominjajo na potege čopiča in simbolizirajo zabrisovanje ločnic, ter močnih barvnih poudarkov, s katerimi so opozorili na povezovanje različnih narodov in kultur. Uniforia tako izpostavlja pomen skupnega prečkanja mostov, brisanja meja ter premagovanja razlik tako med športniki kot navijači. Dodatno so v adidasu v zapleteno zasnovo Uniforie vključili še GPS koordinate vseh stadionov, na katerih bodo potekale tekme. Te bodo namreč z namenom, da se približajo čim večjemu številu navijačev, tokrat organizirali v kar 12 mestih: London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, Kopenhagen, Sankt Peterburg, München, Budimpešta, Rim, Bukarešta in Baku. Iz tehnološkega vidika se žoga lahko pohvali še z visokozmogljivo strukturo in edinstvenim materialom Hi-White, ki omogoča, da jo nogometaši na igrišču bolje vidijo.

Uradno žogo za tekme UEFA EURO 2020 je od danes mogoče kupiti na spletu, v adidasovih trgovinah in pri izbranih trgovcih.

Za več informacij obiščite adidas.com/football ali sledite @adidasfootball na Instagramu oziroma Twitterju ter se pridružite pogovorom.  


Nazaj