Ljubljana, 24. februar 2020 – adidas Running že dolgo slavi preobrazbeno moč teka, ki ga razume kot motivacijsko orodje in ne zgolj tekmovalno panogo. Da bi na novo opredelili hitrost, so v adidasu med 6.000 tekači z vsega sveta opravili študijo »Zakaj tečemo« (Why we run)  in ugotovili, da kar dvema tretjinama tekačev ni pomembno biti najhitrejši, pač pa doseči osebno preobrazbo in napredek. Hitrost razumejo kot osebni občutek, edinstven za posameznika, ki ga doživlja.

V sklopu redefiniranja hitrega so v adidas Runningu izdelali nove tekaške copate, s katerimi je doseganje osebnega napredka lahkotneje in udobneje. Od novega lahkotnega modela  SL20 z vrhunskim srednjim podplatom Lightstrike za eksplozivne gibe in vzdržljivost, do dodobra uveljavljenega, a prenovljenega modela Ultraboost 20, ki zagotavlja največji možen povratek energije pri vsakem koraku, in celo novega copata 4D 1.0 z edinstveno oblikovanim in ultra podpornim 3D-tiskanim srednjim podplatom – adidas ponuja popoln par tekaških copat za vse navdušence nad tekom.

Zvezde kampanje Faster Than so tekači iz vsakdanjega življenja, ki delijo svoje zgodbe o osebnem napredku in z njimi navdihujejo druge. Med njimi so 112-kilogramski tekač Martinus Evans, ki je negativne komentarje in posmehovanja spremenil v motivacijsko orodje, tekačica Ellie Lacey, ki je po presaditvi jeter na tekmovanju World Transplant Games osvojila pet zlatih medalj in podrla tri svetovne rekorde, Kathrine Switzer kot prva ženska, ki je pretekla maraton, izjemni šprinter Noah Lyles in nogometaš Mohamed Salah.

Najnovejši adidasovi modeli tekaških copat bodo od 27. februarja 2020 dalje na voljo v trgovinah adidas shop in pri bolje založenih trgovcih s športno opremo. Razpravam Faster Than sledite na Instagramu, Twitterju in Facebooku z oznako #FasterThan in @adidasrunning.


Nazaj