Po deževnem začetku sezone v Logatcu, kjer si je zmago privozil hrvaški up Marko Brdek pred Lukasom Dobiasem (Avstrija) in rojakom Ivanom Viškovićem, je tokrat v Čakovcu vse zbrane pozdravilo suho in vroče vreme. Druga dirka prvenstva je potekala v nedeljo na Karting centru Blažon v Belici, štartna lista pa je znova razkrila kar nekaj novih imen, ki so debitirala v prvenstvu Adria Drift Series. Obenem smo na njej našli tudi vse najbolje uvrščene s prve letošnje dirke ter skoraj vse najresnejše kandidate za osvojitev naslova, z izjemo Uroša Berdajsa in Davida Barleta. Obema namreč še vedno povzroča preglavice BMW-jev S65 agregat, ki v obeh primerih poganja njuna BMW-ja E36.

Sočasno z drift dirko je v soorganizaciji z zagrebškim Auto Fučkan potekalo tudi tekmovanje predelanih vozil, poimenovano Stance Evolution. Na njem se je zbralo približno 150 avtomobilov iz celotne regije, ki so vrhunsko dopolnili dogajanje na stezi. Na slednji se je tokrat pomerilo 26 voznikov iz 7 držav, torej je 10 dirkačev s tekmovanjem zaključilo že po kvalifikacijah. V Top 16 se med drugim nista uvrstila svojevrstni atrakciji FIlip Maras, z edinim dizelsko gnanim dirkalnikom, in Saša Žepačkić z Opel Manto B.

Najboljši rezultat v kvalifikacijah je dosegel Tony Višković, 2. mesto je zasedel Marko Brkljačić, ki mu je končno služil njegov BMW E90 s Chevroletovim LS motorjem, 3. pa je bil Marko Brdek. Šele nato so se zvrstili tuji vozniki - Stefan Bloder, Matjaž Podboršek in Lukas Dobias. V Top 16 smo bili nato priča številnim presenečenjem - prvo plasirani Tony Višković je izgubil proti Urbanu Cvetku, ki se je vrnil v tekmovalne vode po dveh letih odsotnosti in tokrat nastopil z BMW-jem E36 svojega varovanca, Mihe Petača (slednji tokrat ni tekmoval). Izpadel je tudi drugi brat Višković, Ivan, in sicer proti italijanskemu soimenjaku Vogrigu, medtem ko je petouvrščenemu Podboršku odpovedala Ford sierra RS, s čimer je mesto v Great 8 prepustil Ferencu Cserepu (12. v kvalifikacijah). V ostalih parih je Stefan Bloder premagal debitanta Schinnerla, Lukas Dobias pravtako debitanta Böhma, v napeti borbi pa je po ponovljenih vožnjah (one more time) Zoltan Szanto izločil Aleša Pogačarja.  Po pričakovanjih je največ prahu dvignil dvoboj med Markom Brdkom in Alenom Gregoričem, dvema odličnima mladima voznikoma. V Logatcu je v istem duelu slavil Hrvat, ki je na koncu tudi zmagal, a Gregorič je v Čakovec prispel z novim motorjem s turbinskim polnjenjem in posledično znatno več moči. Sodniki so zahtevali one more time, a tik pred ponovitvijo je Brdku ponagajala tehnika in napredovanja se je veselil Gregorič.

Med najboljših 8 smo videli dva V8 dvoboja. Ivan Vogrig v BMW E30 z Mercedesovim 8-valjnikom je ugnal Urbana Cvetka, še višje na lestvici konjskih moči pa sta se udarila Marko Brkljačić (BMW E90) in Zoltan Szanto (BMW E92). Hrvat je žal znova imel tehnične težave in v ponovljeni vožnji je moral priznati premoč Madžaru s 600 konjskimi močmi pod pokrovom. Drugi Madžar z enako močnim BMW E46 M3, Ferenc Cserep, ni bil kos Stefanu Bloderju v Nissanu S13 z ‘le’ 280 ‘konji,’ drugi Avstrijec Lukas Dobias pa ni imel večjih težav z Gregoričem, ki je imel tudi težave z avtomobilom. Veliko voženj, napetih borb in žgoče sonce so seveda terjali svoj davek.

Prvi polfinalni dvoboj je dobil Bloder proti Vogrigu, avstrijski finale pa je preprečil Szanto, ki je v borbo za 3. mesto poslal Dobiasa. Slednji je na koncu stal na stopničkah, pod njimi pa je ostal Italijan Ivan Vogrig. V velikem finalu smo še enkrat videli, da ni vse v moči dirkalnika, in svojo prvo zmago v Adria Drift Series je slavil Stefan Bloder!

Kar nekoliko nepričakovano, a nikakor nezasluženo, se je mladi Avstrijec zdaj zavihtel tudi na 2. mesto v skupnem točkovanju prvenstva, zaostaja pa le 3 točke za rojakom Dobiasem. Marko Brdek je padel na 3. mesto, prvo peterico pa dopolnjujeta Szanto in Ivan Višković.

Sledi poletna pavza, 22. septembra pa se serija vrača z dirko na hitri stezi v madžarskem Tökölu. Napeto bo, zato si rezervirajte datum in ne zamudite predzadnje dirke prvenstva, pred tradicionalnim nočnim finalom v Krškem!