Na včerajšnji novinarski konferenci, ki jo je RTV Slovenija organizirala tik pred začetkom enega največjih športnih dogodkov na svetu, FIFA svetovnega prvenstva v nogometu 2022, smo poleg televizijskega in radijskega programa, povezanega s prvenstvom, predstavili pomembno dodano vrednost celotnemu projektu – aplikacijo Bodi režiser! Aplikacijo Bodi režiser, ki bo aktivna od nedelje, 20. 11. 2022, dalje, bodo uporabniki spletnega portala rtvslo.si našli na posebnem nogometnem podportalu.

Bodi režiser predstavlja nov način spremljanja nogometnega prvenstva, saj bo več različnih kamer gledalce popeljalo v svet nogometa iz zanimivih zornih kotov. Z enostavnim preklapljanjem med različnimi viri bodo nogometni navdušenci lahko spremljali tekmo po svoji izbiri. Gledalci bodo tekme svetovnega prvenstva v nogometu lahko preko pametnih naprav (računalnik, tablica, telefon, pametni TV) spremljali iz sedmih različnih virov. Na 365.rtvslo.si bo poleg mednarodnega prenosa tekme, ki ga bodo gledalci lahko spremljali že na televiziji, na voljo spremljanje tekme še iz dodatnih šestih različnih pogledov. Na vseh bo komentar reporterja in mednarodni ton. Gledalci bodo tekmo lahko spremljali iz enega ali (odvisno od možnosti, ki jih ponuja operacijski sistem) tudi z več pogledov hkrati.

Dodatni pogledi:
- Taktični pogled
- Igralec A - kamera spremlja izbranega igralca ene ekipe
- Igralec B - kamera spremlja izbranega igralca druge ekipe
- Ekipa A – kamera spremlja prvo ekipo (prihod, intervju ob prihodu, v garderobi, ogrevanje, v tunelu, na klopi med tekmo, intervju ob polčasu …)
- Ekipa B – kamera spremlja drugo ekipo (prihod, intervju ob prihodu, v garderobi, ogrevanje, v tunelu, na klopi me tekmo, intervju ob polčasu …)
- Navijači – različni posnetki navijačev na stadionu, zunaj stadiona in drugje po Katarju

Televizija Slovenija
Tekme FIFA Svetovnega prvenstva v nogometu 2022 bodo gledalci lahko spremljali na TV SLO 2. Z njimi bodo reporterji Urban Laurenčič, Tomaž Hudomalj, Aleš Potočnik, Andrej Stare, Marko Cirman in Aljaž Golčer. Nogometne dneve bo vsak večer z analizo dneva po koncu zadnje tekme zaključila oddaja Tisoč in en gol, ki jo bosta izmenično vodila Saša Jerković in Anže Bašelj z zanimivimi gosti, ki dobro poznajo dogajanje na in ob nogometnem igrišču. S prizorišča bo poročala novinarska ekipa; Maja Hrvatin in Simon Šparavec, v zaključnem delu prvenstva pa ju bosta zamenjala Marjeta Hočevar in Anže Bašelj. V Katar sta pred dnevi že odpotovala Maja Hrvatin in snemalec Gregor Kos, ki že pripravljata dnevno rubriko Na drugo žogo: razglednice iz Katarja, v kateri bodo gledalci spoznali zanimivosti Katarja.

Žoga je okrogla – podkast Vala 202
Čas svetovnega prvenstva v nogometu na Valu 202 bo dnevno prinašal podkast Žoga je okrogla z voditeljem Luko Petričem in številnimi gosti. Vsako jutro bo poslušalce pričakala analiza tekem, komentar najbolj atraktivnih trenutkov in nasploh relevantna mnenja. Podkast Žoga je okrogla bo več kot samo debata s strokovnjaki, novinarji in športnimi zanesenjaki, ponujala bo tudi nogometno uganko. Na voljo bo najprej v aplikacijah za podkaste in dnevno v etru Vala 202. Nogometno obarvana bo tudi oddaja Naval na šport, v kateri bodo poslušalci lahko ujeli zgodbe, navijaški utrip in izjave akterjev. Odločilne tekme prvenstva bomo pospremili z oglašanji v eter Vala 202.

Na naslovni fotografiji so Urban Laurenčič, Gregor Pterenel in Anže Bašelj.

Foto: Adrian Pregelj