Planica, 30. marec 2023 - Najboljši smučarski skakalci sveta so z dolgimi poleti na planiški velikanki oznanili začetek največjega slovenskega športnega praznika. Za junake zime je ob izteku skakalnice že tradicionalno navijalo več tisoč otrok, oseb s posebnimi potrebami in njihovih spremljevalcev. Več kot štiri tisočim od njih je edinstveno doživetje v dolini pod Poncami omogočila Zavarovalnica Triglav.

Mlade navijače je ob bučnih vzklikih in glasnem navijanju za najboljše smučarske skakalce sveta spremljala tudi vrhunska smučarska skakalka Nika Križnar. Prav vsi obiskovalci prvega dne finala svetovnega pokala v smučarskih skokih so junakom zime pripravili najboljšo popotnico za nastope na preizkušnjah, ki jih čakajo vse do nedelje. Mlade obiskovalce Planice so poleg slovenskih orlov in drugih skakalcev svetovnega kova s koncertom, ki je že tradicionalno del otroškega dneva v dolini pod Poncami, navdušili tudi priljubljeni slovenski glasbeniki Eva Boto z bandom, Nipke in Chale Salle.

Brez Otrok Triglava ni Planice
Nepozaben dan, ki otroke navdušuje nad športom in zdravim ter aktivnim življenjskim slogom, je vodilna slovenska zavarovalnica letos omogočila že 42. generaciji mladih ljubiteljev tega zimskega športa. V Planico je namreč Zavarovalnica Triglav že leta 1979 popeljala kar 800 otrok, medtem ko je v letih 2020 in 2021 doživetje vrhunskega športnega tekmovanja ljubiteljem smučarskih skokov vseh generacij omogočila preko digitalne platforme. Tako je vse do danes število otrok in spremljevalcev, ki so Planico v živo obiskali s Triglavom, naraslo na več kot 108.000.

Z akcijo Otroci Triglava do podelitve pokala Planica 7
Letošnja novost akcije Otroci Triglava v Planici je natečaj, preko katerega so mladi ustvarjalci do 15. leta z risbami oddali svoje ideje za pokal Planica 7. Pravi pokal je narejen po risbi skoraj 11-letnega Žige Ščuka, ki je zmagal na natečaju in bo na zadnji tekmovalni dan prevzel vlogo podeljevalca pokala skakalcu, ki bo na zadnji postaji sezone pokazal sedem najboljših skokov. Žigo bodo v nedeljo ob navijanju v dolini pod Poncami spremljali tudi trije mladi avtorji Taja Zabukošek, Julia Zidar in Črt Mihelič, ki so za svoje risbe pokalov prejeli največje število glasov širše javnosti.