24. januar 2023 - V ALEJI se bo odprl prav poseben butik fitnes doživetij Sported. V njem bo 40 spinning koles in gre za največji prostor za kolesarjenje na enem mestu v Sloveniji, kjer bodo tako vodeni programi kot virtualne vožnje. V drugem delu bo koncept za skupinske vadbe za do 50 ljudi krati. Tretji del pa bo atletik koncept za vadbo do 32 oseb. Posebnost tega butika je, da obiskovalcem omogoča senzorsko doživetje treningov.

Več o tem, kaj prinaša 600 m2 velik fitnes v ALEJI, pa bo ob otvoritvi (26. januarja 2023) povedal Eduard Žalar, snovalec in lastnik tega centra, ki je hkrati najhitrejši slovenski kolesar. Žalar je že vrsto let najbolj uspešen Les Mills trener v Sloveniji, ki usposablja tudi druge inštruktorje. Za ta projekt se je odločil, ker želi tudi v Sloveniji omogočiti posebno fitnes izkušnjo, ki je drugje ni mogoče najti. Gre za interaktivni fitnes, ki bo trening ponesel v popolnoma nove dimenzije.

Eduard Žalar je najhitrejši slovenski kolesar, ki ima tudi najhitrejši čas v kraljevski kolesarski šprinterski disciplini v dirkališčnem kolesarjenju pri nas. Najhitrejši Slovenec na kolesu se kot edini v Sloveniji profesionalno že dve leti in pol ukvarja z dirkališčnim kolesarjenjem. V tem času je v dirkališčnem kolesarstvu na državnem prvenstvu dosegel tri medalje. Ob začetku kariere je osvojil srebro v šprintu ter bron in zlato v vožnji na 1000 metrov. Leta 2021 je bil tudi uradno najhitrejši šprinter na 200 metrov pri nas. Velodromski šprint je kraljevska kolesarska šprinterska disciplina in je zanj eden bolj razburljivih športov, ki je sicer v Sloveniji nepoznan. Žalar se zadnji dve leti intenzivno pripravlja na naskok na olimpijske igre. V sklopu kvalifikacij za olimpijske igre bo potekalo 13 tekem. Prva tekma je ravno ta vikend.