Franjo Bobinac, ki kandidira za predsednika Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ), se je na srečanju z Aleksandrom Čeferinom pogovarjal tudi o spremembah, ki jih po njegovi oceni potrebuje OKS.

Prvemu možu UEFA je Bobinac, ki je svojo kandidaturo za predsednika OKS-ZŠZ najavil že pred časom, predstavil svojo vizijo krovne organizacije slovenskega športa. Bobinac verjame, da lahko desetletja izkušenj iz gospodarstva in športa dobro uporabi v korist največje slovenske športne organizacije. Prepričan je, da lahko z močno ekipo, ki ga podpira, in s povezovanjem ter dialogom slovenskemu športu, športnim organizacijam, športnim delavcem, aktivnim in nekdanjim športnikom ponudi boljše pogoje za njihov nadaljnji razvoj. »Verjamem, da je to način, da vsi skupaj dvignemo slovenski šport in zavedanje o pomenu športa za celotno družbo, na višjo raven,« je povedal.

»Da nas v Evropi in svetu visoko cenijo, tako športnike, kot vse delavce v športu, pa dokazujejo nešteta zaupanja za organizacijo prvenstev na najvišjih ravneh, kot tudi naši predstavniki v najvišjih organih mednarodnih športnih organizacij. Med najbolj znane in uspešne nedvomno sodi prijatelj Aleksander Čeferin, s katerim sem nedavno imel priložnost izmenjati poglede o prihodnosti slovenskega športa, tudi v luči moje kandidature za predsednika OKS-ZŠZ,« je dodal. Na srečanju je Čeferinu namreč predstavil svoje poglede na spremembe, ki jih potrebuje krovna organizacija slovenskega športa, usmerjene pa so predvsem v izboljšanje pogojev za delovanje slovenskega športa ter k dvigu kakovosti na vseh ravneh. »Pogovor z njim je še dodatno utrdil moje prepričanje, da sem sprejel pravilno odločitev in se podal na to olimpijsko pot. In vem, da bom v primeru izvolitve na mesto predsednika OKS-ZŠZ, imel v Aleksandru Čeferinu močnega zaveznika na mednarodnem športnem parketu.«