Zadnja sobota v maju je tudi letos rezervirana za dm tek za ženske. Tako bodo 26. maja ljubljanski park Tivoli ponovno napolnile tekačice iz vse Slovenije, ki jim tek predstavlja zdrav način življenja in odlično priložnost za druženje. Letošnje novosti vključujejo spletno prijavo in startno številko s čipom, prevezem startnih številk in vrečk presenečenja pa bo možen teden dni pred dogodkom. V različnih krajih po Sloveniji že potekajo skupinske priprave, dogodek pa bosta tudi letos popestrila oba Klemna ter izbrani glasbeni gosti. Na letošnjem že 13. teku za ženske, ki bo ponovno organiziran na okolju prijazen način, bo tradicionalno poskrbljeno za dobrodelno noto ter dobro počutje in zabavo za vso družino.

Tudi letos se lahko tekačice odločijo za 5- ali 10-kilometrsko razdaljo. Za čim bolj preprosto in udobno prijavo se lahko dame na dm tek prijavijo kar iz udobnega domačega naslanjača, kamor so se zleknile po uspešno opravljenem tekaškem treningu. Spletne prijave, ki vključujejo tudi preprosto plačilo prijavnine z le nekaj kliki, so namreč odprte vse do 19. maja do 12. ure. Vse tekačice, ki ne bodo čakale na zadnji trenutek in se bodo prijavile do 4. 5., čaka tudi 20-odstotni popust na prijavo. Vsak teden pa bodo med tistimi, ki bodo startnino poravnale prek spleta, izžrebali dve nagrajenki. Srečnima izbrankama bodo vrnili znesek startnine.

Umirjen prevzem startne številke in vrečke presenečenja
Da bodo zadnji dnevi pred vseslovenskim tekaškim praznikom umirjeni in se bodo tekačice lahko osredotočale na svojo tekaško preizkušnjo, so pri dm poskrbeli za predčasen prevzem startnih številk in vrečk presenečenja. Letos jih bodo prijavljene tekačice lahko prevzele izključno v petek in soboto teden dni pred dogodkom, in sicer v vseh večjih slovenskih mestih – v Ljubljani na kar dveh lokacijah, v Mariboru, Kranju, Celju, Novem mestu in Novi Gorici.

Skrb za še boljšo pripravo
Za lažje doseganje zastavljenih ciljev in premagovanje svojih meja so tudi letos na voljo skupinske priprave v vseh večjih slovenskih mestih – Ljubljani, Mariboru, Celju, Kranju, Kopru, Novi Gorici, Novem mestu, Ajdovščini in Domžalah. Vsak četrtek se tako lahko tekačice v dobri družbi izkušenih tekaških inštruktorjev pripravljajo na njihov tekaški dan. Vse, ki bodo priprave obiskale vsaj štirikrat, bodo za dodatno spodbudo prejele še nepogrešljiv tekaški pripomoček – športni bidon. Poleg že ustaljenih priprav pa se lahko zainteresirane tekačice tudi letos udeležijo dodatnih kondicijskih priprav v družbi Mihe Deželaka z Radia 1 in prav posebnega gosta presenečenja. Prve bodo že danes, 19. 4., v Novem mestu, druge pa 10. 5. v Ljubljani.

Zabava in dobrodelnost z roko v roki
dm tek za ženske pa ni namenjen le aktivnim ženskam. Povabilo je namenjeno vsem članom družine ne glede na starost. Partnerji bodo lahko spodbujali svoje najdražje, otroci pa se bodo tako kot vsako leto zabavali na Oskarjevem teku. Prav otrokom bo na letošnjem dm teku za ženske namenjena še dodatna pozornost. V sklopu vseslovenske iniciative Rastemo s športom bodo pri dm izbranim športnim organizacijam, ki bodo od junija do konca oktobra v različnih krajih po Sloveniji izvajale brezplačne športne urice za otroke, podelili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 EUR. Z gibanjem in športnim udejstvovanjem otroci namreč razvijajo svojo socialno in čustveno plat, svoje spretnosti, veščine, pridobivajo pomembne življenjske izkušnje, razvijajo lastne interese in oblikujejo samopodobo. Z iniciativo želijo pri dm otrokom pokazati, da sta gibanje in z njim povezan zdrav način življenja lahko tudi zabavna. Iniciativo že podpirajo številni slovenski športniki, in sicer člani Rokometnega kluba Krim in Košarkarske zveze Slovenije, med katerimi so Goran Dragić, Klemen Prepelič in Deja Doler Ivanović, boksar Dejan Zavec, kolesar Primož Roglič, atleta Anita Horvat in Luka Janežič ter profesionalni borec Denis Porčič.

Spodbudno in sproščeno vzdušje
Za dodatno spodbudo in sproščeno vzdušje na dm teku bosta zagotovo poskrbela tekačicam že dobro poznana Klemna – Klemen Bunderla in Klemen Bučar. Predvsem za glasbeno razpoloženje in zabavo na dogodku pa bodo, kot že vrsto let, zaslužni Čuki. Kot se za dm tek spodobi, se jim bo pridružil tudi glasbeni gost presenečenja, ne smemo pa pozabiti niti na zveste navijače, ki s svojo prisotnostjo in dobro voljo vsako leto spodbujajo na tisoče tekačic. Te se bodo na pot že tradicionalno podale v živahnih majicah, barva pa bo razkrita v prihajajočih tednih na družbenih omrežjih.

dm tek za ženske tako ni namenjen le športnemu udejstvovanju aktivnih dam, temveč je dogodek za vso družino. Je tudi priložnost za zabavo in druženje, na katerem ne bo manjkalo znanih Slovenk in Slovencev. Več informacij o 13. dm teku za ženske je na voljo na www.tekzazenske.si.

Foto: Anže Malovrh in Jure Makovec