13/03/2023 - Ljubljana – Drugi konec tedna v marcu je v športnem koledarju rezerviran za Kranjsko Goro, kjer se zberejo najboljši (vele)slalomisti na dveh preizkušnjah Pokala Vitranc. Uvertura v tekmi svetovnega pokala je Grubin memorial, tradicionalni petkov dobrodelni dogodek v spomin na alpskega smučarja Draga Grubelnika. Generali je bil kot vseživljenjski partner in ponosni sponzor obeh dogodkov prisoten tudi letos. Za nasmejano deklico Brino, ki se že od rojstva bori s cerebralno paralizo, so zbrali več kot 14. 000 evrov. 

»Drago bi si želel, da se družimo in zabavamo ter obenem tudi nekomu pomagamo. Ponosen sem, da nam vsako leto to tudi uspe in verjamem, da je ponosen tudi on,« je povedal eden od soorganizatorjev memoriala Rene Mlekuž. Dogodka se je udeležilo več kot 200 tekmovalcev in rekreativnih smučarjev, med njimi so bili tudi številni znani obrazi iz sveta športa in zabave, kot so Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Jure Košir, Mitja Dragšič, Matjaž Vrhovnik, Urška Hrovat, Alenka Dovžan, Tomi Meglič, Sani Bečirović, Gregor Skočir, Ciril Komotar in mnogi drugi. Zbralo se je tudi veliko obiskovalcev.

Za pester spremljevalni program smo letos poskrbeli tudi mi. Ob tekmovalni progi, kjer je bilo postavljenih 14 vratc, smo postavili sankaško progo za najmlajše, ki so z lopatami za sankanje vijugali med količki. Po progi se je pogumno spustil tudi levček. V ciljni areni smo postavili kotiček za fotografiranje, kjer je vsak lahko odnesel domov spomin na Grubin memorial 2023. Organizatorjem pa smo ob koncu prireditve predali tudi dobrodelni ček z donacijo za Brino.

Na Podkornu smo močno navijali za Žana Kranjca, Štefana Hadalina in ostale tekmovalce, obiskovalcem pa pripravili posebno presenečenje – rdeči VIP kotiček imenovan levjesrčni prestol, kjer so se lahko iz obiskovalcev z vstopnicami za stojišče za nekaj minut prelevili v VIP goste 62. Pokala Vitranc. Na podestu s počivalniki smo jim omogočili neposreden pogled na zadnjo strmino, pogostili smo jih s toplim čajem, tradicionalnim slovenskim pekovskim izdelkom – monoporcijskimi potičkami – in jih nagradili z Generali darilno vrečko. Levjesrčni prestol so preizkusili tako domači kot tudi tuji navijači, otroci, njihovi starši in stari starši. Najmlajši so se med obema tekoma ob plesnih ritmih zabavali z levčkom. Njegove manjše različice so prejeli tudi trije najboljši na sobotni in nedeljski veleslalomski preizkušnji.

ŠE VEDNO LAHKO DONIRATE BRINI, DEKLICI Z NASMEHOM
ZVEZA PRIJATELJEV MLADINE LJUBLJANA MOSTE POLJE
PROLETARSKA CESTA 1, 1000 LJUBLJANA
IBAN: SI56 3300 0000 1303 865
BIC: HAABSI22
KODA: CHAR
NAMEN: HUMANITARNA POMOČ DRUŽINI
SKLIC: SI00 710