Warner Bros. Discovery se trudi ohranjati status domovanja zimskih športov. Podpisali so nov večletni sporazum z EBU o prenosu vseh dogodkov Mednarodne biatonske zveze (IBU), začenši s to sezono. V sporazum je vključenih 44 držav in teritorijev po Evropi in v azijsko-pacifiški regiji (brez Kitajske). Gledalci bodo lahko vse moške in ženske IBU tekme svetovnega pokala spremljali na platformah Warner Bros. Discoveryja – to so Eurosport televizija in Eurosport aplikacija ter platforma za pretočne vsebine discovery+.

Svetovni pokal se začne v Kontiolahtiju na Finskem (29. november do 4. december). Naslednje vsakoletno svetovno prvenstvo pa bo v Oberhofu v Nemčiji (10. do 19. februar 2023). Ljubitelji športa bodo lahko uživali v 1100 urah prenosov v živo z več kot 190 dogodkov v sezoni 2022-23. Spremljale jih bodo bogate dodatne vsebine, tudi na spletni strani Eurosport.com, da bi res lahko izvedeli čim več, kar bi jih zanimalo.

Športni del Warner Bros. Discoveryja se lahko pohvali, da je prvič prenašal biatlon že pred 30 leti, seveda prek Eurosporta. Trojan Paillot, podpredsednik za pridobivanje pravic za športne prenose, je dejal: “Dolga zgodovina prenosov zimskih športov pomeni, da smo že posredovali ljubiteljem biatlona številne največje trenutke tega športa. Poleg tega znamo pridobiti veliko občinstvo, denimo za zimske olimpijske igre smo pritegnili rekordno število gledalcev. Zadovoljni smo, da smo z EBU dosegli novo dolgoročno partnerstvo in s tem zagotovili, da biatlon ostane na naših platformah.”

Glavni datumi sezone 2022-23:
Svetovno prvenstvo (moško in žensko): 10 – 19. februar, Oberfhof, Nemčija

BMW IBU svetovni pokal (moški in ženski):
1. prizorišče: 29. november – 4. december, Kontiolahti, Finska
2. prizorišče. 8. – 11. december, Hochfilzen, Avstrija
3. prizorišče: 15. – 18. december, Le Grand-Bornand, Francija
4. prizorišče: 5. – 8. januar, Pokljuka, Slovenija
5. prizorišče: 11. – 15. januar, Ruhpolding, Nemčija
6. prizorišče: 19. – 22. januar, Antholz-Anterselva, Italija
7. prizorišče: 2. – 5. marec, Novo Mesto na Morave, Češka
8. prizorišče: 9. – 12. marec, Ostersund, Švedska
9. prizorišče: 16. – 19. marec, Oslo Holmenkollen, Norveška

Foto: Getty Images