V Grajskem parku na Ravnah na Koroškem je minuli konec tedna potekal že 4. Krog življenja, katerega namen je bil ozaveščanje o raku prebavil, pravočasnem prepoznavanju bolezni in pomenu zdravega načina življenja. Humanitarno-športni dogodek je organiziralo Slovensko onkološko društvo za moške OnkoMan s podporo Merkur zavarovalnice. Na 24-urni hoji in teku po Grajskem parku so udeleženci skupaj naredili 6.602 kroga in zbirali sredstva za nakup rehabilitacijskih pripomočkov za onkološke bolnike. 

Ozaveščanje o raku prebavil in koraki upanja
Na Krogu življenja je sodelovalo 13 ekip in številni posamezniki, ki so v petek ob 17. uri začeli 24-urno nabiranje korakov za dober namen. Krog, ki je dolg 820 metrov, so nekateri prehodili, drugi pretekli, mnogi pa so vztrajali vse do poznih nočnih ur. Najbolj vztrajen je bil gospod Sašo Štruc, ki je s celodnevno hojo nabral kar 219 krogov. Letos bodo zbrana sredstva namenili nakupu rehabilitacijskih pripomočkov za izvajanje fizioterapije na Onkološkem inštitutu. »V parku je bilo vzdušje res neverjetno. Veseli smo, da se je dogodka udeležilo veliko ljudi, ki so pokazali dobro voljo in vztrajnost. Naslednje leto ciljamo na 30 ekip,« je povedal predsednik društva OnkoMan Matej Pečovnik.

Navdihujoča predavanja in športne aktivnosti
Poleg 24-urne hoje je Krog življenja ponudil raznolik program spremljevalnih aktivnosti, ki so vključevale poučna predavanja in športne aktivnosti. Obiskovalci dogodka so lahko prisluhnili predavanju o zdravi prehrani ter se poučili o pacientovih pravicah in osnovah postopkov oživljanja. Član društva OnkoMan Dennis Malačič je delil svojo zanimivo izkušnjo na španski romarski poti Camino, otroci pa so se pomerili na nogometnem turnirju. V družbi Gašperja Berganta in Aleša Novaka so prisotni natrenirali še smejalne mišice. Sobotni večer se je zaključil z nastopom Vilija Resnika.

Na tradicionalnem Krogu življenja so udeleženci ponovno dokazali, da smo v boju proti raku skupaj močnejši. Ključni so dobra informiranost o preventivnih ukrepih, vzdrževanje zdravega življenjskega sloga ter neprecenljiva podpora bližnjih.