Tenis Slovenija je pretekli konec tedna organizirala druge regijske satelite v letu 2023. Turnirji potekajo v šestih kategorijah, pri čemer velja, da deklice in dečki igrajo skupaj na istem turnirju in se jih po spolu ne ločuje. Tokrat je širom Slovenije v šestih teniških klubih igralo kar 282 otrok. Turnirji so tokrat potekali v štirih statističnih regijah po Sloveniji na naslednjih lokacijah: GFTA (15 otrok), TK Portovald (39 otrok), GFTA (46 otrok), TK Benč Šport (120 otrok), ŠRD Max Club (51 otrok), TK Hari (29 otrok), ŽTK Maribor (21 otrok).

“Satelit je bil prvi turnir, ki se ga je udeležila naša 8-letnica. Organizacija je bila super, navodila glede prijave in samega poteka turnirja enostavna in jasna, na dan turnirja je v TK Benč Šport vse potekalo gladko. Nia Sophie je bila nad prvim stikom s turnirji navdušena in se že veseli naslednjih. Tako ona, kot tudi ostali otroci so bili izjemno veseli, ko so dobili medalje in diplome,” je rekla Lara Loboda Bizjan, mama ene od udeleženk.

“Zelo smo zadovoljni z organizacijo in izvedbo RS. Hkrati pa upamo, da bo naslednjič prisotnih še več otrok iz vseh primorskih klubov. Dobili smo tudi veliko pozitivnih komentarjev s strani staršev, ki upajo, da bo organiziranih še več takih turnirjev. Tako imajo otroci možnost boljšega razvoja svojih teniških veščin, predvsem ob igranju večjega števila tekem. Zahvalili bi se radi Tenis Sloveniji in pa predvsem Ivi Sodnik za odlično vodenje in izvedbo turnirja,” je ob koncu turnirja na Primorskem rekla Laura Sarah Ambrožič, vodja tekmovanja na turnirju v TK Hari.

Naslednji turnirji bodo poleti potekali na zunanjih igriščih tako, da lahko pričakujemo še večje število udeležencev.