Rokometaši Gorenja Velenja so na prvi tekmi 3. kroga Evropskega pokala slavili proti RK Partizan in v Beograd potujejo s prednostjo osmih zadetkov. 

Po izenačenih uvodnih minutah tekme, na kateri trener Velenjčanov, Zoran Jovičić ni mogel računati na bolanega Eneja Jovičića, so ose v devetnajsti minuti po obrambi Matevža Skoka in zadetku Timoteja Grmška povedle za pet. Nekaj nezbranih minut črno-rumenih so gostje izkoristili in se približali na dva zadetka zaostanka. Razpoloženi Matevž Skok je zopet vrnil energijo med Velenjčane in po delnem rezultatu 4:0, so varovanci Zorana Jovičića na odmor odšli s prednostjo šestih zadetkov (15:9). 

Tudi celoten drugi polčas so prevlado na igrišču imeli Velenjčani. Razpoloženi Tarik Mlivić je s svojim petim zadetkom, v dvainštirideseti minuti svojo ekipo popeljal do vodstva z dvanajstimi zadetki. V zadnjih minutah tekme so rokometaši RK Partizan nudili dober odpor črno-rumenim, a presenečenja v Rdeči dvorani niso mogli pripraviti. Prva tekma 3. kroga Evropskega pokala se je končala z rezultatom 28:20. 

Najboljši strelec tekme je bil s sedmimi zadetki igralec RK Partizan Uroš Kojadinović. Pri Velenjčanih so bili s petimi zadetki najuspešnješi Tilen Sokolič, Matic Verdinek in Tarik Mlivić. Matevž Skok je zbral 17 obramb. 

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje: ˝Po eni strani moramo biti z rezultatom zadovoljni, a kljub temu se ne morem otresti občutka, da bi lahko bila prednost še višja. Odigrali smo dobro tekmo, v določenem trenutku so bili igralci Partizana nemočni, kar smo mi z dobro obrambo in hitrimi zadetki izkoristili. Žal smo tudi mi popustili, kar nasprotniku dopušča možnost, da se nam rezultatsko približa. Tudi v Beograd se odpravljamo po zmago in po potrditev napredovanja.˝

Varovanci Zorana Jovičića se v Beograd odpravljajo s prednostjo osmih zadetkov. Povratna tekma 3. kroga Evropskega pokala med RK Partizan in RK Gorenje Velenje bo v nedeljo, 11. decembra ob 18.00 uri v Beogradu.

3. krog Evropskega pokala, 4. december, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje), 920 gledalcev
Sodnika: Filip Fahner, Lukasz Kubis
RK GORENJE VELENJE : RK PARTIZAN 28:20 (15:9)

RK GORENJE VELENJE: Skok (17 obramb), Verboten, Taletović, Tajnik (1), Pipp (2), Pajt (3), Hebar (1), Drobež, Kovačič (1), Sokolič (5), Verdinek (5), Šiško (1), Grmšek (3), Mlivić (5), Predović (1), Hriberšek

RK PARTIZAN: Beloševac, Trnavac, Jović (3), Cvijetić (1), Vešković, Varga, Kojadinović (7), Zečević (4), Mičić (2), Gudurić (3), Prastalo, Popović, Lazić, Petrić

Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (1/1), RK Partizan (0/1)

Foto: Aljaž Sešel