V Kočevju se bo s kvalifikacijami konec tedna začel že 6. letošnji ženski turnir serije WTT. Zadnja dva turnirja, Kočevju takoj sledi še Kranjska Gora, bosta imela nagradni sklad 15 tisoč ameriških dolarjev. Turnir bo zaradi nižjega denarnega sklada lepa priložnost za mlajše slovenske igralke, da pridejo do pomembnih točk za vzpon po lestvici WTA. Na glavnem turnirju bodo s povabilom organizatorja nastopile Noka Jurič, Lara Smejkal, Kristina Novak in Ana Lanišek. V kvalifikacijah pa Anamari Žnuderl, Meta Marenk, Pika Doberlet, Maja Radišič in Špela Sedej.

“Izjemo vesel in ponosen sem, da Kočevje lahko gosti tako pomemben dogodek, kot je WTT Kočevje 2023. Priznam, da je organizacija mednarodnega dogodka kar zahteven zalogaj. V tem primeru ni šlo samo za organizacijo teniške infrastrukture, bistvo dobrega dogodka so detajli. Res smo se potrudili, da se bodo dekleta, ki bodo nastopila v Kočevju dobro počutila tudi izven igrišča. V prvi vrsti se zahvaljujem Občini Kočevje, ki je tudi glavni sponzor dogodka. Zahvala gre tudi ostalim deležnikom, ki so sodelovali na korekten način, vključno z Javnim zavodom za šport Občine Kočevje, Javnim zavodom za turizem in kulturo Kočevje ter KCK-om. Posebno zahvalo si zasluži tudi Agencija U3P, ki je poskrbela praktično za vse. Skupaj z Agencijo U3P smo poskrbeli, da bodo igralke domov odnesle spominke lokalnih ponudnikov iz Kočevja, se okrepčale z lokalno kulinariko in uživale v naši naravi, kolikor bo čas dopuščal. Ne smemo pozabiti na ostale sponzorje, ki so turnir podprli finančno ali v obliki izdelkov. Zadovoljen sem, da so tudi oni prepoznali težo dogodka in kaj lahko njegova razsežnost doprinese lokalni skupnosti,” je dejal predsednik TK Kočevje Ivan Gabrič.

Naj spomnimo, lani je TS skupaj z občinami in lokalnimi klubi organizirala 11 turnirjev, letos pa jih je v obeh konkurencah skupno kar 14.

Foto: CLARK