Velenjske ose so se po zanesljivi zmagi nad Dobovo veselile novih dveh točk v Ligi NLB. Nova preizkušnja čaka črno-rumene že v sredo, ko se bodo na derbiju kroga pomerili z ekipo Trima. Ekipi Velenja in Dobove sta se v tem mesecu že srečali, in sicer v šestnajstini finala Pokala Slovenije. Velenjčani so se takrat z zanesljivo zmago (33:24) proti domačinom veselili napredovanja v osmino finala. Tokrat pa so Velenjčani ekipo Dobove gostili v Ligi NLB.

Velenjčani so tekmo suvereno odprli in že po prvi četrtini tekme vodili za pet. Po poškodbi ramena se je na igrišče vrnil steber velenjske obrambe, Jernej Drobež. Z odlično obrambo in lahkimi zadetki v napadu, so črno-rumeni v petindvajseti minuti tekme z zadetkom Matica Verdinka povedli za osem. Varovanci Zorana Jovičića so prednost do konca prvega polčasa povečali in na odmor odšli z devetimi zadetki prednosti (19:10). Z odlično igro so rokometaši Gorenja Velenja nadaljevali tudi v drugem polčasu. V zadnjih minutah tekme je dva zadetka dosegel član mladinske ekipe Nejc Hriberšek. Tekma se je končala z zanesljivo zmago velenjskih rokometašev in novima točkama za RK Gorenje Velenje v državnem prvenstvu (36:25). Sedem zadetkov sta na tekmi 10. kroga prispevala Tilen Sokolić in Ignjat Nešić.

Za igralca tekme je bil izbran Emir Taletović, ki je zbral enajst obramb. Varovance Zorana Jovičića naslednja tekma čaka v sredo, 30. novembra v Trebnjem, ko se bodo pomerili s trenutno vodilno ekipo Lige NLB, RK Trimo Trebnje. 

Nejc Hriberšek, rokometaš RK Gorenje Velenje: ˝Danes smo odigrali zelo dobro.. Na Dobovo smo se dobro pripravili, kar smo tudi pokazali. Menim, da smo zasluženo zmagali, ker smo vseh šestdeset minut kazali odlično igro tako v obrambi kot v napadu. Pred nami je tekma s Trebnjem, ki bo zagotovo zahtevnejša kot današnja, ampak mi se odpravljamo tja po novo zmago.˝

Jan Tajnik, rokometaš RK Dobova: ˝Že v uvodnih minutah tekme se je pokazal kvaliteta domačih igralcev, ki so že od samega začetka bili kompaktni v obrambi, vratar je zbiral obrambe in s tem naredili razliko, ki je nismo mogli ujeti. Rad bi čestital svoji ekipi za borbo. Čaka nas pa še veliko dela, če želimo do konca sezone doseči naše cilje.˝

10. krog Lige NLB, 25. november, 20.00, Rdeča dvorana, Velenje, 100 gledalcev
Sodnika: Rok Krt, Vili Knez
RK GORENJE VELENJE : RK DOBOVA 36:25 (19:10)

RK GORENJE VELENJE: Skok (1 obramba), Verboten, Taletović (11 obramb), Tajnik (2), Pipp, Pajt (3), Hebar (5), Drobež (5), Sokolič (7), Verdinek (4), Šiško (2), Grmšek, Jovičić (1), Mlivić (2), Predović (3), Hriberšek (2)

RK DOBOVA: Grudnik, Mlakar J. (10 obramb), Pandžić, Bogovič (2), Glogovšek, Dragan, Luzar, Šukić (6), Smiljanić (4), Latković (3), Mlakar K., Ferenčak, Kozolić (1), Tajnik (2), Nešić (7), BeganovićSedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (5/5), RK Dobova (1/4) 

Foto: RK GORENJE VELENJE