Četrti dan turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana je prekinil dež. Vseeno pa je že znanih sedem četrtfinalistk, med njimi je tudi Tamara Zidanšek. V slovenskem dvoboju je Zidanškova premagala Pio Lovrič, ob tem pa ni oddala niti ene igre. Dvoboj Kaje Juvan je bil zaradi dežja prekinjen in bo končan danes. Tudi danes bo celotno dogajanje v TC Tivoli.

Lovričeva (509. WTA) je imela v prvi igri kar dve žogi za odvzem servisa, a je Zidanškova (87. WTA) vseeno dobila prvo igro. Tudi v drugi, na svoj servis, je Lovričeva povedla s 40:15, a je Zidanškova vseeno povedla z 2:0. Nadaljevanje ni bilo več tako izenačeno in Zidanškova je prišla do sedme zaporedne zmage. Naj spomnimo, prejšnji teden je zmagala na turnirju WTA v Bariju. “Končno se počutim samozavestno. Saj ne, da prej nisem uživala, ampak vseeno je zdaj drugače. Ko grem na igrišče vem, da sem pridno delala, da sem natrenirala tisto, kar potrebujem in da bom potem to tudi izpeljala. Nobena tekma ni lahka, tudi, če je 6:0 in 6:0. Točke so bile dolge. Treba je vztrajati. Ves čas sem morala biti zbrana in delati tisto, kar ti prinese na koncu uspeh. Ko se nam je pridružil Blaž Kavčič je dal ekipi dodaten navdih. Prinesel je svoje izkušnje in način treninga, ki mi ustreza. Tako, kot sem trenirala, ko sem bila mlada, ko sem se največ naučila. Zdaj manj treniram, a bolj kakovostno, veliko poudarka pa dajemo mojemu najboljšemu orožju forehandu. Rada treniram. V tem sva si z Blažem podobna, saj oba rada garava,” je po dvoboju, ki je trajal uro in 5 minut, rekla Zidanškova. V točkah je bilo 60:30 za Zidanškovo, ki je v prvih dveh dvobojih v Ljubljani oddala le eno igro. V četrtfinalu pa se bo pomerila z Rusinjo Eriko Andreevo.

Kaja Juvan (106. WTA) je igrala z Miriam Bulgaru (201. WTA) iz Romunije. Dvoboj je bil pri 6:4 in 1:0 za Romunko prekinjen zaradi hudega naliva. Nekaj časa je celo kazalo, da se bo dvoboj nadaljeval, a so se zaradi prepozne ure po posvetu z igralkama odločili, da ga bodo končali danes.

Foto: Sportida