Kabi home office
22September 2020

Rekreacija brez napak

22.09.2020 ob 19:00

KC Janeza Trdine, Novo mesto

Torek, 22. 9. 2020, ob 19.00 @ KC Janeza Trdine, Novo mesto
Rekreacija brez napak
Strokovni posvet ob dnevu slovenskega športa in 60. obletnici Delavskih športnih iger v Novem mestu

V letošnjem letu projekt Delavske športne igre praznuje 60. obletnico neprekinjenega delovanja, igre pa so veliko več kot le tekmovanje rekreativnih športnikov, ki predstavljajo podjetja oziroma organizacije, v katerih so zaposleni. Gre za vsesplošno promocijo zdravega načina življenja in spodbujanje kolektivnega in sodelovalnega duha med zaposlenimi v podjetjih, projekt pa ima tudi dobrodelno noto, saj za vsakega sodelujočega na tekmovanjih podjetje URSA že vrsto let podarja evro v dobrodelni sklad za pomoč socialno ogroženim družinam.

Na področju rekreativnega športa želimo opozoriti na pomemben dogodek, ki ga Zavod Novo mesto pripravlja v sodelovanju s Športno zvezo Novo mesto in Olimpijskim komitejem Slovenije. Gre za projekt Športne igre zaposlenih, ki bo letos potekal tudi v Novem mestu, in sicer v sredo, 23. 9. 2020. Dogodek bo posvečen prazniku - dnevu slovenskega športa. Dan prej pa v Kulturnem centru Janeza Trdine pripravljamo strokovni posvet na temo športne rekreacije z naslovom Rekreacija brez napak.

Gostje strokovnega posveta bodo:
izr. prof. dr. Maja Pajek – Fakulteta za šport
Nevenka Bašek Zildžović – Športno rekreativno društvo Revoz
dr. Herman Berčič – profesor Fakultete za šport v pokoju
Urban Praprotnik – tekaški trener

Sogovorniki bodo osvetlili vrsto zanimivih tem, od razlogov za ukvarjanje s športno rekreacijo in sodelovanje na rekreativnih tekmovanjih, pregleda podobnih projektov doma in v tujini, podpore vodstev podjetij za zaposlene, ki se ukvarjajo s športom, pregled najpogostejših zdravstvenih zapletov zaradi nepravilnega pristopa k rekreaciji in zdravljenja posledic do pregleda dobrih praks.


Nazaj