V veselem decembru, ki je v celjskem Citycentru v znamenju Lectove ulice in prazničnih doživetij, so že enajsto leto zapored v sodelovanju s Centri za socialno delo pripravili dobrodelno akcijo obdaritve otrok v rejniških družinah širše celjske regije. Ambasadorji dobrote so tokrat tisti znani obrazi, ki so bili v otroštvu tudi sami v rejništvu.

»Leta 2009 smo pričeli prav posebno prednovoletno obdarovanje otrok iz rejniških družin. V to edinstveno humanitarno akcijo v Sloveniji je vključenih vseh 5 enot Centra za socialno delo Celje (Celje, Laško, Slovenske Konjice, Šentjur in Šmarje pri Jelšah) in vse 3 enote  Centra za socialno delo Savinjsko - Šaleška (Mozirje, Velenje in Žalec). Tudi potek obdarovanja je zasnovan tako, da so vanj zajete vse starostne skupine otrok iz rejniških družin,« je ob pričetku letošnje akcije poudarila center managerka Darja Lesjak.  

K risanju svoje novoletne želje so bili povabljeni otroci v starosti od 5 do 10 let. Njihova likovna dela so razstavljena na posebni »smrečici želja«, ki je postavljena v pritličju nakupovalnega središča in vabi obiskovalce, da se po lastni presoji  odločijo, katero od narisanih želja bodo izpolnili. To plemenito dejanje je mogoče opraviti najkasneje do 16. decembra. V tej humanitarni akciji bodo tako obdarjeni vsi otroci, ki imajo status »otroka iz rejniške družine« na območju celjske regije. Citycenter Celje bo namreč otrokom, ki niso med »slikarji«, podaril vrednostne bone Desetake. Vsako leto na ta način polepšajo praznike skupaj okoli 160 otrokom. Od začetka akcije je bilo tako doslej obdarjeno že več kot 1600 otrok.

Otroške praznične želje bodo poleg obiskovalcev in zaposlenih v Citycentru Celje pomagali letos uresničiti ambasadorji, in sicer so to javno prepoznavne osebe, ki so tudi same doživele izkušnjo rejništva. Novoletne želje otrok bosta med drugim izpolnila tudi Darko Krajnc, predsednik  rejniškega društva Slovenije in Vili Resnik.

Opis fotografije: Darja Lesjak (levo) in Vili Resnik (desno)


Nazaj