Ljubljanski Festival Hiša strpnosti je postal pomemben kulturni dogodek, ki s številnimi filmskimi projekcijami, kot osrednji del festivalskega programa, izobraževalnimi jutri - namenjenimi predvsem mladim -, pogovori, koncerti, gledališkimi predstavami in razstavami širi idejo o pomenu spoštovanja, tako medsebojnega kot spoštovanja različnosti. S skrbno izbranim umetniškim programom opozarja na probleme sodobne družbe in spodbuja k razmišljanju ter razpravam o strpnosti, izključevanju in sovraštvu do marginaliziranih skupin.

Program sta zasnovala dr. Frank Stern in Robert Waltl z mislijo, da umetnost ne more spremeniti sveta, lahko pa umetniška dela spremenijo način dojemanja in odzivanja na krivice. Festival tudi letos spremlja velika razstava uličnih plakatov na temo strpnosti, ki jih je posebej za naš festival pripravilo 46 uveljavljenih oblikovalcev iz vsega sveta, in je že na ogled po  plakatnih mestih prestolnice.

Festivalski dogodki so brezplačni, program pa se bo, pod častnim pokroviteljstvom župana Mesta Ljubljana Zorana Jankovića, v celoti odvijal v Mini Teatru. Vstopnice so na voljo pri blagajni Mini teatra na Križevniški 1, Ljubljana, do zapolnitve mest. Vabimo vas tudi na ogled fotografske razstave Arthurja Rothsteina Obtičali v Šanghaju, ki jo je Hiši strpnosti podarila fotografova hči Annie Segan ter na ogled stalne zbirke Judovskega muzeja.

Več informacij


Nazaj