Hiter način življenja in številne vsakodnevne obveznosti nam pogosto ne puščajo veliko časa za romantiko. Da se s partnerjem ponovno povežeta, je včasih dovolj že zaupen pogovor, kdaj večerni sprehod, vsake toliko pa je dobro, da s svojo boljšo polovico pobegnete nekam na lepše in si privoščite romantični oddih. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za popoln romantični pobeg na lepše.

Izberita destinacijo, ki je že sama po sebi romantična
Prvi korak je že izbor destinacije. Če oba obožujeta morje, potem je izbira enostavna. Opatija, ki jo imenujejo tudi Jadranska Nica, je idealna destinacija za romantični oddih v dvoje, saj se ponaša s čudovitimi parki in sprehajališči, izjemno kulturno dediščino in odličnimi kulinaričnimi specialitetami. Revija Forbes in platforma European Best Destination pa sta jo izbrali celo za enega najbolj romantičnih krajev v Evropi.

Obiščita romantične kotičke
Opatija je polna romantičnih kotičkov, kjer lahko s svojo boljšo polovico sproščeno uživata v družbi drug drugega. Sprehodita se po obalni promenadi Lungomare, ki se vije mimo očarljivih zalivov in najlepših opatijskih plaž ter uživajta v zvoku valov in prekrasnih razgledih. Med potjo lahko občudujeta še arhitekturo šarmantnih starih vil in zgodovinskih hotelov iz 19. stoletja, kot so Hotel Palace Bellevue, Hotel Kvarner in Heritage Hotel Imperial. Pot vaju bo vodila mimo kipa deklice z galebom in parka Angiolina z vilo, ki jo je leta 1844 zgradil Iginio Scarpa kot simbol ljubezni do svoje žene, po kateri nosi ime. Obiščeta lahko še Ameriške vrtove, zeleno oazo miru s čudovitim razgledom na Kvarnerski zaliv.

Uživajta v okušanju izvrstnih vin
Če sta ljubitelja dobrih vin, je vinska pokušina nekaj, v čemer bosta oba neizmerno uživala, ko bosta odkrivala nove arome in okuse. V kavarni Café Imperial so petki rezervirani za degustacijo odličnih hrvaških vin, ki bodo izostrila vse vajine čute.

Privoščita si zajtrk v postelji
Pri načrtovanju romantičnega pobega na lepše je pomembna tudi nastanitev. Če vaju privlačijo starinski šarm, izbrani slog in eleganca, je Hotel Palace Bellevue nedvomno za vaju. Če pa vama je bližje moderna eleganca in vrhunski luksuz pa nikakor ne moreta zgrešiti s petzvezdičnim Hotelom Ambasador. V obeh hotelih so pripravili posebno ponudbo za romantični oddih, s katerim lahko razveselite svojo partnerko ali partnerja. Ob prihodu vas bodo razvajali s kozarcem penine, okusnimi srčki in čokolado s sivko, v ponudbo pa je vključen tudi zajtrk v postelji in večerja s 4-hodnim menijem Affectionate Love.

Pustita se razvajati
Po celodnevnem raziskovanju mesta in okolice se vama bo nedvomno prilegla aromatična masaža Aphrodisiac, ki je prav tako vključena v posebno ponudbo za romantični oddih. Telo lahko poživita tudi s plavanjem v notranjem bazenu z ogrevano morsko vodo in z obiskom savne ali pa se prepustita sproščujočim tretmajem v tamkajšnjem wellnes centru.

To bo resnično nepozabni romantični oddih!

Več informacij: https://www.liburnia.hr/si/ponudbe/romantic-opatija